Институции

Българска компания разработи “умен“ часовник за деца

Българската компания „Алтерко Роботикс“ представи за коледно-новогодишните празници своя разработка за родители – „умен“ часовник за деца MyKi. Часовникът представлява GPS-GSM устройство, или казано иначе, то изпълнява функциите на мобилен телефон с навигация.

MyKi e предназначен за деца на възраст от 5 до 10 години и има вградена SIM карта, която работи чрез специално безплатно мобилно приложение, разработено за Андроид и iOS, даващо възможност на детето да получава и прави обаждания, както и да изпраща гласови и текстови съобщения. Часовникът може да бъде контролиран, наблюдаван и настройван от родителите на малките потребители от смарт телефон или таблет, както и през уеб браузер, като използва покритието на мобилните оператори.

С „умния“ часовник родителите ще могат да определят „зона за безопасност“, в които се движи детето им, като при излизане от тази зона родителите ще получават съобщение. Чрез мобилното приложение може да се проследи на карта движението на детето в рамките на последните 30 дни. Също така, часовникът разполага с настройки за ограничаването на разговори до ограничен брой номера, SOS бутон, който да бъде използван когато детето се намира в опасност, както и два бързи бутона за набиране на мама или татко. MyKi има и други екстри – може да се проследят направените от детето крачки чрез крачкомер, изразходваните и приетите от него калории, качеството на съня, разполага и с аларма за събуждане.

Източник: safenet.bg