”Българска история” обявява конкурс за есе

”Българска история” обявява конкурс за есе

След няколко успешно проведени конкурса за фотография, екипът на сайта “Българска история” отправя поредното си предизвикателство, този път към родолюбците с талант да пишат.

Изискванията към кандидатите са да се вписват във възрастовата група 16-23 години и да се представят индивидуално, чрез текст с обем не по-голям от 2 000  думи.

Темата цели да провокира нестандартното и задълбочено мислене на пишещите и е вдъхновена от знаменитият труд на Симеон Радев “Строителите на съвременна България”.

Идеята на организаторите е победителят да бъде избран въз основа не само на оценката от жури, а и с подкрепата на читателите на сайта на “Българска история” –  www.bulgarianhistory.org. Във връзка с това конкурсът ще протече на три етапа:

Етап 1: От 12 до 30 ноември редакционният екип ще очаква да получи кандидатурите и следните данни на участниците: име, населено място и телефон за контакт; на електронния адрес ese@bulgarianhistory.org

Етап 2: От 1 до 10 декември 5-членно жури ще прочете и избере от получените есета 10, които отговарят на темата и езиковите правила и имат ясно формулирана, интересна тема и структурираност. Ще бъде оповестена не само комплексната, а и личната оценка, която всеки член на журито е дал за всяко от есетата, независимо дали е сред първите 10.

Етап 3: На 10 декември избраните творби ще бъдат публикувани в сайта на “Българска история”, където до 24 декември, 00:00 часа, ще подлежат на публично гласуване.

На 25 декември ще бъде обявен текстът, получил най- голям зрителски вот, и авторът му ще получи парично възнаграждение от 200 лв. Класираният на второ място ще получи оригинално DVD, издание на филма “Швейцарецът с българско сърце”, а за третият организаторите са предвидили книгата “Българската история в 100 личности”.

Коментари във Facebook