Учители

Българка откри за света вдъхновяващия Давид Менаше

Дни преди излизането на бестселъра „Списъкът с приоритети“ от учителя Дейвид Менаше стана извесен любопитният факт, че българка открива за света вдъхновяващата история на прочутия американец.

Благодарение на Лидия Динкова – журналист и бивша ученичка на Дейвид Менаше, историята му попада в обсега на общественото внимание. Впечатлена от своя любим учител, Лидия пише статия за него във вестник „Маями Хералд“. След тази статия големи медии като NBC, USA Today, CNN подхващат историята и тя придобива национална известност.

Дейвид е учител по литература в една от най-добрите гимназии в Маями. Следвайки призванието си, той изгражда специална връзка със своите ученици, предава им любовта си към книгите и им помага да открият мястото си под слънцето.

След шестгодишна битка с мозъчен тумор, който го лишава от зрение, памет и подвижност, Дейвид е принуден да напусне работа. Той не иска да изостави учениците си и измисля смел план. Решава да прекрати лечението си и подобно на своя любим герой от книгата на Джак Керуак, да тръгне по пътя. Пуска обява във Фейсбук, че ще прекоси Америка с надеждата да се срещне за последно със своите ученици. Желанието му е да узнае как се справят и дали е имал някакво влияние в живота им. В рамките на 48 часа негови бивши ученици от 50 града откликват на молбата му.

Книгата „Списъкът с приоритети“ се издава от Издателска къща „Хермес“. Премиерата й на българския пазар е утре, 6 март.