Учители

България и Испания подписаха меморандум по програма “Еуропроф“

Днес министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, и Н.Пр. Луис Кановас дел Кастийо, временно управляващ посолството на Испания в България, подписаха Меморандум за разбирателство между Министерството на образованието, младежта и науката на Републила България и Министерството на образованието, културата и спорта на Кралство Испания за прилагане на програмата „Еуропроф“, предаде пресцентърът на МОМН.

„Аз съм изключително радостен от подписването на  Меморандума за реализиране на програмата „Еуропроф“, заяви министър Игнатов.

„Смисълът му е, че с нашите подписи вече даваме възможност на български учители да преминат обучение по испански език в две програми. Едната е за учители, които преподават вече чужд език, които ще могат да преминат  обучение за да могат да преподават и втори чужд език, до постигане  ниво С1, според Европейската езикова рамка и учители, които са учители по предмет, те ще преминат обучение  така, че да могат да преподават този предмет на испански език и трябва да достигнат до ниво В2“, обясни Игнатов.

Той благодари на Испания за програмата, тъй като в условия на криза страната полага финансови усилия, за да обезпечи обученията.

„Подписването на програмата е много важна стъпка. Още един принос към огромните усилия, които правим за разпространяването на испанския език в България. Ние смятаме, че интересът към испанския език в България няма да намалее, точно обратното“, коментира на свой ред Н.Пр. Луис Кановас дел Кастийо.