Мнения

Българин с награда от конкурса eSkills Awards 2015

Българинът Димитър Узунов беше класиран сред финалистите във видео конкурса eSkills Awards 2015 на инициативата eSkills for Jobs и е подгласник в категорията Digital Enterpreneurship, информира idg.bg.

Младежът спечели престижната награда при сериозна конкуренция на проекти от всички европейски държави с Phoenix Wars – приложение-игра за смартфони. Наградата – таблет и грамота  за участие в надпреварата, му бяха връчени снощи на тържествена церемония в Люксембург.

Узунов, който прави магистърска степен в Дания, участва в конкурса с проекта си Phoenix Wars. Идеята му е да убеди хората, че геймърите не са лишени от реален социален живот. Мобилното приложение позволява самостоятелна игра, но се напредва много лесно в нивата на героите, ако добавите приятели.

„Това е възможно да се случи само с физически допир на смартфоните, т.е. трябва да се изправите лице в лице с приятелите си. Програмирал съм промяна на героите да се случва само чрез NFC“, пояснява Узунов.
„NFC е функция, която в момента се използва най-вече за банкови операции, но аз вярвам, че може да се използва в игрите, за да се насърчи повече взаимодействието между хората“, добавя още младежът.

Голямата награда в категорията Digital Entrepreneurship спечели Организацията на ИКТ студентите от Малта за разработването на платформа за обучения, която промотира повишаването на квалификацията на студентите и развива предприемаческите умения.