Ученици

Бургаски работодател дава бонуси за отлични оценки

Бургаски работодател дава месечни бонуси към заплатата на служителите, чиито деца посещават редовно училище и получават отлични оценки.

Така Йоско Алипиев поощрява към интеграция родители, основно от бургаския квартал „Победа“, където живеят най-вече роми.

Всичко започва, когато един от работниците влиза в кабинета на Йоско Алипиев с детето си. Бизнесменът го пита ходи ли на училище и знае ли стихотворение.

„Започна, стигна донякъде и спря. Имах шоколадчета, бонбони и дадох и казах, че ако научи цялото стихотворение и дойде и ми го каже, пак ще я почерпя с лакомства. След една седмица дойдоха заедно с баща си, застана тук като войник и си изрецитира цялото стихотворение. Беше много добре“, споделя Йоско.

Така се ражда идеята да раздава бонуси на работниците, чиито деца ходят редовно на училище и получават петици и шестици. За петица бонусът е 50 лева, за шестица 100.

Във фирмата на Йоско „Работническо дело“, работят около 30 души. Всеки месец той получава справка от Регионалния инспекторат на образованието в Бургас какъв е успехът на техните деца и внуци и ходят ли редовно на училище.

„Последният обход, който приключи в края на месец ноември сме върнали в училище над 500 деца“, разказа Виолета Илиева, началник на РИО Бургас пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Освен бонуси за родителите Йоско Алипиев организира за децата от махалата коледни тържества и футболни мачове.

Източник: dnes.bg