Ученици

Бургаски деца ще учат безплатно християнски ценности

Бургаските деца ще имат възможност да се запознаят с християнските ценности и традиции, като посещават безплатно съботно-неделно училище към храмовете в града.

Инициативата е на Центъра за подкрепа на личностното развитие, Община Бургас, Сливенска митрополия и бургаското духовенство. Занятията ще започнат през октомври, като децата ще бъдат разпределени в групи според възрастта.

Православното образование ще бъде безплатно за всички бургаски деца. Предвидено е да има часове по приложни изкуства, в които  учениците ще се занимават с моделиране, конструиране, лепене, апликация и  ще се изготвят картички за всички християнски празници, коледна, великденска украса и др.

В часовете по драматизация ще се подготвят кратки пиеси по религиозни текстове и ще се разучават стихове и православни песнопения. Учениците ще придобият умения по писане на православни стихове, разкази и приказки и ще участват в Националните литературни конкурси за православна поезия и проза „Рождество на Спасителя“ и „Христос Возкресе – радост донесе“. В часовете по английски език, преподавателите ще представят Библията на английски език. Започва и новата форма към храмовете – часове по пиано. 

Източник: burgasinfo.com