Учители

Будителите във виртуалното пространство получиха наградите си

На специално организирана церемония в 26 СОУ „Йордан Йовков“ в гр. София педагогическият съветник в училището Генадий Матвеев получи първата награда в конкурса „Учител-будител във виртуалното пространство“. Той получи лаптоп от Българската линия за онлайн безопасност (БЛОБ) към Националния център за безопасен интернет за разработен и проведен урок за безопасна и отговорна употреба на интернет.

Втората награда на конкурса – презентационна аудио система за учители, осигурена от Брейнуер ООД, печели Николина Танева – СОУ „Д-р Петър Берон“, гр. Болярово. Нейните ученици спечелиха и наградата за най-добре представил се клас – голяма торта, осигурена от Мрежата на учителите новатори.

Трета награда – мултимедиен комплект за създаване на електронно учебно съдържание (мишка, клавиатура, камера, слушалки), осигурен от Майкрософт България, печели Даринка Русева – СОУ с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“, гр. Русе.

На награждаването присъстваха учениците от 11а клас, с участието и помощта на които г-н Матвеев спечели наградата, ръководството на училището, ученици и учители от цялото училище, представители на Българска линия за онлайн безопасност и Мрежата на учителите новатори – teacher.bg.

Темите и отговорите на всички участници представляваха огромен интерес за организаторите на конкурса. Фактът, че учениците демонстрираха високо ниво на познания за основните умения за онлайн безопасност, ги мотивира да продължават да работят за популяризирането на правилата за сигурност в мрежата и за подемането на разнообразни инициативи, стимулиращи безопасното онлайн поведение сред техните връстници.

Тези теми са публикувани в Библиотеката на teacher.bg, за да могат да се ползват от всички учители, които имат желание да проведат занятия по онлайн-безопасност със своите ученици.

Всичко за конкурса