Ученици

Броят на учениците в кампанията „Бъди грамотен“ надхвърли 1000

В кампанията „Бъди грамотен“ на образователния портал „Академика“ са се включили над 1000 ученици от цяла България, съобщава управителят на сайта Евелина Гечева. Инициативата стартира в началото на септември 2009, като първата проява от кампанията беше дискусия, посветена на обучението по български език и литература. Тя се проведе в неделя, 13-и септември, в пресклуба на БТА, а в нея взеха участие учители, университетски преподаватели, писатели, родители и експерти.
 
През изминалите месеци интересът към инициативата нарастваше и към нея се присъединиха стотици училища от цялата страна, които организираха състезания по правопис и тестове. Подкрепата си към кампанията “Бъди грамотен” изразиха както МОМН, така и редица неправителствени организации, фирми и което е най-окуражително – родители. Според Евелина Гечева, определението “неграмотно”, което е поставено на младото българско поколение е незаслужено и с малко повече взискателност към писането учениците ще опровергаят и най-големите скептици.
 
 
Тази статия е съвместна публикация на Мрежа на учителите – новатори www.Teacher.bg    и Ай Си Ти Медиа http://ictmedia.bg/