Училища

Британски университети се представят на изложението Education UK

Най-добрите британски университети изпращат свои представители в София на изложението Education UK – единственото у нас, което е посветено изцяло на британското образование. То ще се проведе на 11 ноември, неделя.

Организатор в Британски съвет – международната организация на Обединеното кралство за образователни възможности и културни връзки, в партньорство с Посолството на Великобритания.

Страната ни е на девето място по брой приети в университети на Острова от всички чуждестранни студенти там. Около 1600 са приетите в бакалавърски програми за 2012 г., показват данни на организацията UCAS, чрез която се кандидатства за висше образование в Обединеното кралство.

Българите в тамошните университети като брой са повече от тези от Испания, Гърция, Италия и САЩ.

Статистиката на UCAS обхваща само новоприетите кандидати в бакалавърски програми. Общият брой на всички български студенти, учещи в Обединеното кралство, независимо в коя година на обучението си се намират и дали са в бакалавърски или магистърски програми, се изчислява от организацията HESA (Higher Education Statistics Agency). Последните обобщени данни на HESA са за 2010/2011г. и показват, че за този период българите, обучаващи се в британската образователна система, са 4555, информира news.bg.

В последните близо шест години (времето в което България е пълноправен член на ЕС), броят на нашите студенти във Великобритания се е увеличил повече от шест пъти, коментира директорът на Британски съвет Любов Костова.

Повече за изложението