Училища

“Британика“ за всяко училище в София

Енциклопедия „Британика“ ще влезе във всяка софийска училищна библиотека с помощта на столичното кметство. Ценните томове са издадени за първи път на български от в. „Стандарт“, информират от изданието.

Книгите са предназначени за училищата, в които учат деца от първи до седми клас. Тя ще е достъпна веднага след получаването й.

Енциклопедията излезе на пазара през януари тази година и предизвика небивал интерес. Още тогава заваляха поръчки от различни училища.

„Не всички ученици ще успеят да се сдобият с поредицата, затова искаме тя да стои в училището на тяхно разположение по всяко време“, заяви Асен Александров, съветник на министъра на образованието Сергей Игнатов.

Един от „виновниците“ за инициативата, кметът на София Йорданка Фандъкова, днес по традиция ще присъства на откриването на учебната година в 73-то училище, където тя е била учител и директор. Колегите й и учениците с нескрит ентусиазъм отбелязват, че на този ден каквато и работа да има, тя винаги намира време да мине и да ги поздрави.