Училища

Бременна жена твърди, че е бита от училищен директор

Бременна жена твърди, че бита от директора на ОУ „Паисий Хилендарски” в Бяла.

Инцидентът станал, след като бъдещата майка поискала да бъде върнат телефонът на по-малката й сестра, който бил отнет в час. Версията на набедения директор обаче е съвсем различна. Той твърди, че е нападнат пръв и се е защитавал.

„В сряда отидох да говоря с директора, защото всеки път сестра ми се връща разплакана от училище. Учителите и децата я обиждат. Майка ми също е ходила при директора. Тя се върна разплакана, защото я бил ударил. Затова отидох и аз. Видяхме се във фоайето. Не успяхме да говорим. Аз тръгнах да говоря и той ме нападна. Удряше ми шамари и ме ритна”, разказа в ефира на „Здравей, България” бременната Мария Стоянова.

Тя допълни, че е подала жалба в полицията и си е изкарала медицинско.

„Поводът е, че учителка е отнела телефона на сестра й в час по математика, след като й е направила няколко забележки да не си играе на него. Момичето отказва да напусне стаята. След около половин час пристигна и съответната бременна сестра, която твърди, че е бита от мен. Тя влезе в сградата много агресивно и охраната не успя да я спре. Насочи се към мен и започна да обижда училището, учителите и мен. Аз също съм подал жалба срещу нейните действия”, каза директорът на училището Дилян Дончев.

Той твърди, че Мария го е ударила и това го е провокирало, но отказва да коментира нейните твърдения относно насилието срещу нея. От своя страна бременната жена заяви, че не е удряла директора. Семейството на Мария каза, че ще подаде съдебен иск и ще си търси правата.

Източник: nova.bg