Институции

Борисов поиска магистрала от знание и всяко дете да излиза ограмотено от училище

Всяко едно дете в България не само да посещава, но да излиза и образовано от училище. Това каза премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет по време на представянето на Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици. „Сигурно е правилно и необходимо и на комисари, доктори военни да се вдигнат заплатите. Всички искаме да се повишат. Всичките ни програми за иновации и растеж минават. Всяко едно дете в България не само да посещава, но да излиза и образовано от училище. Само това гарантира и просперитета на икономката и държавата. Безработицата в момента е 6%, повече не може да падне“, коментира Борисов.

Той посочи, че иска правителството и министерствата да бъдат въвлечени и всяко дете да излиза ограмотено. „Това с всичките ни ресурси трябва да бъде направено. Молбата, заповедта ми е, че това най-важното. Това е магистрала от знание. Само така можем да достигнем до по-голяма производителност на труда“, каза още премиерът.

„Безработицата в момента е 6%. Тя не може да падне повече. Не може да падне повече, защото тези, които, особено в някои от етносите не знаят да пишат и четат. По този начин не могат да си намерят каквато и да е работа. Искаме всички институции да бъдат въвлечени всяко дете да посещава училище и да излиза от там ограмотено. Това с всички ресурси, които имаме трябва да бъде направено. Молбата или заповедта ми е, че това е най-важното нещо, това е магистрала от знание. Само с човешкия потенциал, който имаме, може да достигнем до по-голяма производителност на труда. България ще започне да се мери с останалите, когато производителността стане такава каквато е в други държави, към които се стремим“, каза още Борисов.

Източник: actualno.com