Институции Училища

Борисов давал пари за образование, без да се замисля

Това, което сме обещали, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари, без да се замисля.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора, чиято сграда и физкултурен салон са изцяло санирани по Оперативна програма „Региони в растеж“. Отпуснатите средства за целта са в размер на 1,3 млн. лева.

Министър-председателят подчерта, че програмата ще продължи да се изпълнява, както и ангажиментът за увеличение на учителските заплати.

Гимназията е спечелила по проект и средства от Министерството на образованието за WiFi мрежа и интерактивна дъска.

Премиерът бе категоричен, че всяко училище трябва да разполага с тези придобивки.

В учебното заведение се обучават общо 315 ученици по специалностите Автотранспортна техника, Организация на туризма и свободното време, Селски туризъм, Лозаро-винарство, Механизация на селското стопанство, Производство на хляб и хлебни изделия.

Общо 11 деца са върнати за постоянно в класните стаи благодарение на работата по механизма за включване в образователната система. Допълнително училището ще получи 26 000 лв. за работа с деца от уязвими групи.

От своя страна министърът на образованието Красимир Вълчев отбеляза, че гимназията в Нова Загора е една от общо 140-те професионални учебни заведения, които се ремонтират по ОП „Региони в растеж“.

По негови думи през този програмен период са приоритизирани професионалните училища, като в областта са отпуснати общо 15 млн. лв. европейски средства.

Източник: news.bg