Институции Ученици Училища Учители

Бойко Борисов: През новата година ръстът на учителските заплати ще е над 15%.

Премиерът на Бълтария Бойко Борисов направи обръщение по случай 15 септември, първия учебен ден. „Не мога да не отбележа, че в една непривична и необичайна ситуация, българската образователна система се справи по един достоен начин в условията на епидемия. Въвеждането на обучението от дистанция в електронна среда със сигурност не беше лесно, но най-важното е, че учебната година, изпитите и матурите приключиха успешно. Учители и ученици, директори и родители – всички участваха в процеса и доказаха, че когато работят заедно, успехът е гарантиран“, пише той.

Премиерът подчертава, че за първи път от половин година насам децата ще посещават училище. „Знам, че и за тях, и за преподавателите и за родителите, създалата се ситуация не беше лесна. Сега всички трябва да бъдат внимателни и да спазват препоръките на специалистите. Те са важни и не трябва да се пренебрегват. Вирусът е още сред нас, случаите в света не намаляват“.

Борисов заявява, че през новата година ръстът на заплатите на учителите ще е над 15%. „Така ще изпълним поставените цели в началото на мандата за двойно увеличение на учителските заплатите за 4 години. Убеден съм, че най-голямата гаранция за просперитета на България в дългосрочен план е образованието и инвестициите в него! На добър час на всички!“.

Източник: Novini.bg