Мнения

Близо 300 участници регистрира фестивалът “Наука на сцената“

Повече от 200 деца и над 80 техни ръководители, представиха 46 презентации, 16 представления на сцена, 27 щанда с демонстрации, макети, модели постери в тазгодишното издание на Националния фестивал „Наука на сцената“ – Севлиево, който се провежда за четвърта поредна година.

Фестивалът е продължение на Европейската програма „Science on stage“ и има за цел да предизвика и поддържа интереса на младите хора към природните науки като основна област на човешкото познание и като бъдеща кариера.

Проектите победители в направленията Представления на сцена, Щандове за иновационни идеи и демонстрации и Щандове за макети, модели, постери, рисунки ще бъдат представени пред Международния организационен комитет, който ще номинира участниците за Международния фестивал, информира Дарик Габрово.

В подготовката на събитието взеха участии ученици и преподаватели от всички учебни заведения на града домакин. Главен организатор на фестивала беше СОУ „Васил Левски“, което бе представено и от най-голяма група помощници.

Включиха се и 25 доброволци от Младежки център – Севлиево.

Още по темата