Ученици

Благотворителна кампания “На училище с Каритас“

До 17 октомври, „Каритас Русе“ провежда едномесечна благотворителна кампания „На училище с „Каритас“.

Кампанията има за цел да събере всичко необходимо за това, деца от бедни семействата в града да могат спокойно да ходят на училище: тетрадки, учебници, учебни помагала; книги и образователни игри; обувки, дрехи и хигиенни принадлежности.

За тяхното набиране организаторите предлагат няколко забавни метода: типичната кампания „Кафе за помощ“, игра „Милион и едно желание“, в която всеки желаещ може да изтегли едно детско желание и да опита да го сбъдне, благотворителна томбола с награди, за която може да закупиш билет и да опиташ да познаеш какъв ще е резултатът от едномесечната кампания.

В настоящата ни кампания отново правим списък с нуждите на децата, с които работим в Центъра. Обръщаме се към бизнеса в града с молба да за съдействие, като залепят информационните листове и списъците с нужди по витрините на магазините си или предоставят възможност на наши доброволци, да заговарят клиентите им. Ще се предлага на посетителите на магазините да набавят поне една нужда (химикал, тетрадка, моливник…), обясняват организаторите на кампанията.

Прочетете повече за кампанията тук