Училища

Благоевградско училище е поредният представител на Microsoft IT Academy

Преподаватели от благоевградското 7 СОУ „Кузман Шапкарев“ вече ще могат да обучават, изпитват и издават сертификати на Академията на „Майкрософт“ за информационни технологии, съобщава „Струма“.

Учителите Димитър Стойчев, Камелия Шуманова, Евелина Цинцева, Нели Николова и Люба Божикова са преминали обучението и вече започнаха внедряването на програмата. Училището пък е акредитиран представител на IT Academy Microsoft от 2013 г.

До края на месеца ще бъдат положени и първите изпити от трима възпитаници на школото – Димитър Лазаровски, Божидар Джупанов и Лилия Йорданова.

Освен за ученици курсове по информационни технологии ще бъдат разкрити и за възрастни, като условието е приличен английски език. Сертификатите на IT Academy Microsoft ще осигурят достъп към работните места на образованите българи в ЕС и целия свят, убедена е директорката на Седмо СОУ Лилия Стоянова.

Благоевградското училище е сред петте в страната, което работи с Microsoft IT Academy и предоставя на учениците технологичните умения от 21 век, които са им необходими да бъдат конкурентоспособни в днешната бързоразвиваща се работна среда.

Програмата на IT Academy предлага също възможности за професионално развитие на преподавателите и на персонала, а получените сертификати са валидни в цял свят.

Преподавателите са с най-висок ценз като цяло, с тенденция за дипломиране на петима доктори на науката. Към момента доктори са директорът на училището Лилия Стоянова и учителката по химия и опазване на околната среда Илиана Янева (доктор по аналитична химия).

Предстои защита на дисертацията на Мая Касева и Димитър Стойчев, а скоро започна обучението си като докторант и Цветелина Димитрова. Три от дисертациите са именно за интерактивното обучение и използването на информационните технологии в различните професионални области.