Учители

Бившият образователен министър написа книга

Бившият министър на образованието Даниел Вълчев издаде сборник с къси разкази – осем истории, преживени лично, събрани от изрезки от вестници или разказани от приятели. Това сподели той на представянето на книгата, която е със заглавие „8 1/2“.

По труда той работи от миналото лято, пише „24 часа“. Всекидневникът още тогава публикува един от тях.

„В този сборник съм разказал осем истории. Едни сюжети са свързани с преживени от мен самия неща. За други някой ми е говорил. За трети не съм съвсем сигурен как се появиха. Така или иначе, стори ми се важно да ги разкажа. По моя начин“, споделя самият ексминистър в промотирането на изданието в онлайн книжарниците.

„Речта винаги ме е вълнувала, чета много и безразборно, а от време на време и пиша. Много хора прописаха в последните години. Дори тенденцията е колкото по-малко четат, толкова повече да пишат“, с типичното си чувство за хумор се шегува с новото си амплоа Даниел Вълчев, който по професия е юрист.

Половинката след „8“ (колкото са разказите), всъщност представлява есе в края на сборника. От него ще разберем защо пурата не е просто пура, както и какво го е подтикнало да седне пред белия лист. И разбира се защо е кръстил книгата си на едноимения филм на Федерико Фелини.