Учители

Безплатно онлайн обучение по ИКТ за учители от e-Teaching.ru

Руският сайт http://e-teaching.ru/, посветен на информационните технологии в работата на учителите, предоставя безплатни ресурси под формата на презентации, служещи за обучение на преподавателите по използване на информационни и комуникационни технологии.

 

Презентациите с пълния курс на обучение стъпка по стъпка, може да бъдат свалени в .ppt файлове, или гледани онлайн в SilverLight формат в интернет браузър от тук: http://e-teaching.ru/trainings/Pages/default.aspx.

 

Курсът е в три нива – 1. Начално ниво (8 уч. часа); 2. Ниво на уверен потребител (40 уч. часа); 3. Напреднал потребител (24 уч. часа).

 

Сайтът предоставя възможност и за преминаване на тест онлайн и получаване за разпечатване на принтер на сертификат са компютърна грамотност, след успешно преминаване на теста. Уроците под формата на презентациите покриват напълно необходимите знания за успешно преминаване на теста.

 

Сайтът също така предоставя и допълнителни източници на информация по теми като „Настройки на компютъра и техническа поддръжка”, „Курс по Windows 7”, „Безопасност на децата в Интернет”.

 

Материалите са изцяло на руски език.