Мнения

Безплатна школа за подготовка на състезатели по информатика стартира през март в София

Telerik Algo Academy ще събира любителите на състезателното програмиране всеки месец в София, за да ги обучава и тренира за участие в национални и международни турнири по информатика.

Алго академията на Телерик цели да развива състезателните умения на ученици и студенти от цяла България, като ги подготвя за официални турнири и олимпиади по информатика от национално и международно ниво. Ние обучаваме безплатно любителите на състезателното програмиране и информатиката чрез ежемесечни тренировъчни състезания и обучения.

Академията по алгоритми е отворена за всички любители на състезателното програмиране.

Тренировъчните състезания и обученията ще се провеждат всеки месец в рамките на два последователни дни в София в учебната зала на Академията на Телерик в София, зала “Enterprise” (бул. „Ал. Малинов“ 31, Сватбен мол „Булевард“, 2 етаж) от 10:00 до 18:00 часа. Първата учебна среща ще се състои на 8-ми и 9-ти март 2012г. Желаещите да вземат участие трябва единствено да се регистрират онлайн и да заповядат. Учениците сами покриват своите пътни разходи и настаняване.

За кого е подходящо обучението?

Алго академията е предназначена предимно за гимназиални ученици, но в нея могат да участват и студенти, и други млади хора с интереси към състезателното програмиране:

  • Ученици от 5-ти до 8-ми клас (за тях са предвидени лесни задачи в тренировъчните състезания)
  • Ученици от 8-ми до 12-ти клас (за тях са предвидени трудни задачи в тренировъчните състезания)
  • Студенти (те могат да тренират индивидуално или отборно по всички задачи)
  • Ентусиасти, които имат желание да развиват алгоритмичното си мислене


Как ще протичат занятията?

Лекторите изготвят задачи, с помощта на които учениците да тренират своите знания, след което дискутират решенията и предоставят съвети от собствения си опит като състезатели.

През първия ден участниците решават 10 задачи с нарастваща трудност и обсъждат най-често срещаните проблеми, както и добрите практики при участие в състезания. През втория ден програмата продължава с конкретни съвети и напътствия от страна на лекторите и практика. Учениците имат възможност да пререшават задачите, които са ги затруднили, да открият и отстранят грешките си и в крайна сметка да повишат своите резултатите.

За Академията на Телерик за софтуерни инженери

Академията по алгоритми е част от образователната инициатива „Академия за софтуерни инженери„, която обучава безплатно на програмиране и разработка на софтуер хиляди ученици и студенти в България. Предоставяйки първокласно професионално обучение и обхващайки най-съвременните софтуерни технологии, ние помагаме на младите хора да стартират успешно своето кариерно развитие като софтуерни инженери, както да бъдат винаги компетентни и в крак с новите тенденции в разработката на софтуер.

Повече информация за тренировките, уроците и подготовката за състезания и олимпиади по програмиране можете да откриете в страницата на Алго академията на Телерик.