Мнения

Безплатен тридневен урок по Уеб дизайн с HTML5 и CSS3

В периода 27-29 септември 2012 г. в гр. София, в учебната зала на Академията на Телерик  – Enterprise(гр. София, Младост 1-А, бул. Ал. Малинов 31, етаж 2) ще се проведе тридневно безплатно обучение на тема „Уеб дизайн с HTML5 и CSS3″.

Уроците са част от инициативата за безплатно обучение на гимназиални ученици TelerikSchoolAcademy и обхващат основни познания по програмиране, подходящи за напълно начинаещи, както и за ученици с опит в разработката на софтуер.

В началото на учебната година ще се запознаем с основните етапи от разработката на сайтове с HTML5 и CSS3. Ще разгледаме как се създават уеб страници с най-новите и най-добри подходи, спазвайки световните стандарти. Ще поговорим за добрите практики и техниките за напреднали, които помагат на уеб страниците да работят бързо, да бъдат удобни и да се индексират добре от търсещи машини. Не на последно място ще разискваме как да качваме нашите уеб страници в CMSсистеми и как да управляваме съдържанието им, информират организаторите.

Всички гимназиални ученици, които проявяват интерес към програмира­нето и информационните технологии са поканени. Достатъчно е да се регистрират предварително и да заповядат на 27-ми от 10:00 часа в учебната зала на академията. Препоръчително е участниците да имат начални знания по английски език и по компютърно програмиране, както и да носят лаптоп по време на занятията.

В програмата могат да участват и учители по информатика и ИТ, които придружават учениците или имат желание да обогатят знанията си за съвременните информационни технологии.

Ученическа академия на Телерик по разработка на софтуер

Софтуерната академия за ученици е инициа­тива на фирма Телерик за провеждането на серия безплатни обучения по разработка на софтуер за гимназиални ученици за подготовка за Националната Олимпиада по Информа­ционни Технологии (НОИТ). Обученията се организират всеки месец за по 3 дни в София.

Обученията предоставят уникална възможност за учениците да навлязат в съвременното приложно програ­миране и да усвоят актуалните за 2012/2013 г. софтуерни технологии, използвани от водещите технологични фирми по целия свят, и да добият знания и умения, с които да се борят да станат шампиони на Националната ИТ олимпиада (НОИТ).

Програма за учебната 2012-2013 г.

  • HTML, CSS – септември
  • JavaScript – октомври
  • C# – ноември
  • Бази данни – декември
  • ASP.NET MVC – януари
  • Windows 8 HTML – февруари
  • XAML – март
  • Windows 8 и XAML – април

Повече информация за инициативата можете да намерите на: http://schoolacademy.telerik.com

Още по темата