Училища

Баща нахлу в училище с викове: Нацисти!

Асеновградски ресторантьор нахлу в основно училище „Петко Каравелов” в града и нарече директора „расист” и „нацист”, защото децата му не били приети в първи клас на въпросното школо. Охраната не успяла да усмири буйстващия родител, който е от малцинствата, и се наложило да се звъни на телефон 112. Когато полицаите дошли и извели мъжа, той продължил да крещи и обижда по коридора. Така децата от учебното заведение станали свидетели на грозната сцена. Разправията е квалифицирана като проява на дребно хулиганство и ще коства на бащата глоба от 400 лв., потвърдена вече от Асеновградския районен съд.

Той подал документи децата му да бъдат записани в първи клас в училището, но те не отговаряли на критериите, подготвени от ръководството, и не успели да съберат нужния брой точки. Когато бащата научил това, се вбесил. Около 9,30 часа на 9 юни нахлул в школото. Влязъл в стаята на счетоводството, която била преходна с кабинета на директора, и започнал да търси сметка защо децата му не са класирани. Нарекъл директора „нацист” и после бил отведен в Районното.

Мъжът има криминални регистрации и вече е осъждан, но пред съда показал документ, че през април е претърпял сърдечна операция в софийска болница и оттогава е на силни медикаменти. Направил и частични признания за вината и така се разминал с най-тежкото наказание по Указа за борба с дребното хулиганство -задържане в структурно поделение на МВР до 15 дни. Наложената му глоба е една стъпка под максималната, която по този указ е 500 лв.

Източник: marica.bg