Училища

Баскетболен специалист стана учител по физическо

Известният баскетболен треньор Константин Папазов се върна в родното училище и стана преподавател по физическо за един час в инициативата „OpenEDU 2013 – Училище за живота“, информира пресслужбата на спортното министерство.

Той насърчи децата от 2-3 клас на 127 СОУ „Иван Николаевич Денкоглу“ към активни занимания със спорт. Учениците го посрещнаха видимо ентусиазирани и се стремяха да покажат най-доброто, на което са способни с оранжевата топка.

„Идеята за организиране на тази инициатива е много добра. Смятам, че с участието на такива личности като мен, които са популярни и които доставят макар и за кратко по-различна емоция на децата, ще запалим искрата към спорта. Аз съм израснал в това училище, тук съм учил и затова настоях този час да бъде именно тук. По мое време имаше организиран на  високо ниво ученически спорт, който даваше възможност на много от големите клубове по различни спортове да селектират най-добрите деца от отделните училища. Трябва да обърнем сериозно внимание на масовия и ученическия спорт, за да стигнем до високи спортни резултати”, категоричен беше Папазов.

От името на МФВС той подари баскетболни топки на училището, а две от тях веднага влязоха в показната витрина на 127 СОУ „Иван Николаевич Денкоглу“. Тити Папазов разписа и много автографи.

Инициативата „OpenEDU 2013 – Училище за живота“ се провежда под патронажа на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова и ще продължи до 24 май. Идеята е в нея да участват известни личности от средите на спорта, бизнеса, науката и изкуството.