Учители

БАИТ обявява 14 учители дигитални новатори на 27 юни

Журито на конкурса „Дигитални новатори в образованието“ определи 14 учители, които ще отличи. Имената им ще бъдат оповестени на официална церемония в ТехноМеджикЛенд на 27 юни.

14 учители, дигитални новатори в образованието, ще бъдат отличени в конкурса на БАИТ за 2023 г. и ще получат своите грамоти на официална церемония.

На заседание на журито, което включва членовете на Управителния и Контролния съвети на БАИТ, бяха определени преподавателите, които се класират от първо до трето място в 4-те категории на конкурса.

Имената им ще бъдат оповестени на официална церемония в ТехноМеджикЛенд на 27.06.2023 г. от 13.00 ч. 

Общият брой кандидатури, които бяха подадени тази година, е 85. Най-много учители кандидатстваха в категорията „Качествено учебно съдържание“ – 40. За категориите „Технологични иновации“ – 19, „Принос за качествено изграждане на STEM център“ – 15, „Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии“ – 11.  

Най-много заявки има от София, Стара Загора, Бургас, Пловдив и Шумен. Кандидатури постъпиха и от Русе, Плевен, Добрич, Пазарджик, Нова Загора. 

Активност, в различните категории, отбелязват и учители от по-малките населени места като  Раковски, Харманли, Самоков, Ботевград, Крумовград, Мадан. Заявки има също от няколко села от различни краища на страната – с. Желю Войвода (общ. Сливен), с. Устина (общ. Родопи), с. Чешнегирово (общ. Садовo), с. Орешене (общ. Ябланица), с. Дебрен (общ. Гърмен), с. Божурица (общ. Долна Митрополия).

Учителите, спечелили първо място във всяка от четирите категории, ще получат ваучер за безплатно посещение на ТехноМеджикЛенд с учениците им.

Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Министъра на образованието и науката. Teacher.bg е медиен партньор на инициативата.