Мнения

Анелия Клисарова: Благодаря за проявения разум

„Искам да благодаря за разума, който проявиха студентите и че по този начин дадоха възможност на своите колеги да продължат да учат“, каза в интервю за „Стандарт“ министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова.

„Така не се стигна до нулева година или до провал на кандидат-студентската кампания. Защото студентите са си платили студентските такси, общежитията, разчитат на стипендии. Не само младите хора, а и техните родители. Обявяването на една нулева година щеше да бъде загуба за всички“, допълни тя.

„Категорично ще изисквам проверка по случая с влизането на полиция в академична автономия. Но когато говорим за автономия, трябва да кажем, че все пак университетите не са място за политически борби и за политическа изява, а за образование“.

„Благодаря както на полицията, така и на студенти, че не се достигна до сериозни проблеми и сблъсъци, така че да има пострадали от едната или другата страна“, допълва още по темата министърът.

„Звукът на ежедневния протест ме амбицира. Всички сме тук, за да работим. Прозрачно, с воля и с желание. Не може образованието да изостава, защото тогава изостава цялата нация“, споделя още Клисарова.