Мнения

Английският е основен език за Cambridge English Language Assessment

1,8 милиарда души по света говорят английски език, като за 375 милиона от тях той е роден. Това означава, че всеки четирима от нас говори езика на поданиците на Елизабет ІІ, а до 2050 година англоговорящите вече ще са 2,5 милиарда.

Английският ще продължава да бъде основен език за международни комуникации и бизнес, показват изчисленията на Cambridge English Language Assessment, част от университета „Кеймбридж“, които представиха дейността си за пръв път в България. Събитието се състоя в Гранд хотел „Радисън Блу“ в София .

Гост презентатори бяха Стив Маккена, директор „Комуникации“ и Дионисия Йоано, директор „Маркетинг” на Cambridge English Language Assessment за Южна Европа.

Изпитите на университета „Кеймбридж“ за оценяване на английски език (Cambridge English Language Assessment) имат за основна цел да помагат на хората по цял свят да учат и общуват на английски по-пълноценно. Тестовете са насочени към учащи, учители и всички, които желаят да подобрят професионалната си квалификация или се подготвят за живот в чужбина.

Всяка година над 5 милиона души полагат изпитите на университета „Кеймбридж.“

Всички упражнения и задачи в изпитите са основани върху реалистични ситуации, което позволява на кандидата да използва езика реално. Тестват се 4 езикови упражнения: четене, писане, говорене и познания за структурата на езика и нейната употреба.

Изпитите са на нива А1, А2, В1, В2, С1, С2, като най-търсено за следване в чужбина е нивото Advanced.

Как да се регистрирате за изпит?

Първо, кандидатът трябва да се свърже с подготвителен център на Cambridge English Language Assessment в България. Такива са езиковите школи и центрове и някои частни и държавни училища с езикова насоченост. В България това са: Британското посолство, AVO Language & Examination Centre, Britanica, Pharos Language Schools, ECET Europe schools.

След това от тези подготвителни центрове се свързват с Cambridge English, за да регистрират кандидата.

Изпитите на университета „Кеймбридж“ имат над 100-годишна история в оценяването на английския език. От 1913 година до момента са проведени над 55 милиона изпита.

Любопитен факт е, че изпитите бяха отличени с най-престижната бизнес награда във Великобритания – winner of the Queen’s Award 2015 – наградата на Кралицата за предприемачество в категорията международна търговия. Това е отличие за най-забележителните постижения на местните компании.

В подкрепа на учителите на www.cambridgeenglish.org има онлайн курс за учители, които подготвят кандидати, за сега завършили или временно преустановили дейността си преподаватели. Курсът е стартирал от 6 юни и е напълно безплатен. В сайта могат да се намерят и помощни материали, също безплатни.

Източник: dnes.bg