Учители

Ангела Меркел стана учител

Годишнината от старта на строежа на Берлинската стена, която беше вчера, 13 август, беше причината германският канцлер Ангела Меркел да влезе в ролята на учител по история и да изнесе урок на ученици по темата.

Символът на разделението на Източния и Западния политически лагери през Студената война започва да се издига преди 52 години с цел спиране на изтичането на работна ръка от Източна Германия.

Това е първата публична поява на Меркел след лятната ваканция, шест седмици преди парламентарните избори на 22 септември, на които тя очаква да спечели трети мандат.

В същата година Меркел е тръгнала на училище, сподели самата тя пред децата. Любимите й предмети са били руският, английският, немският и математиката. Меркел заяви, че намира за вълнуващо да сподели с тези младежи събития, които самата тя е преживяла.

„Всички ученици казаха, че за тях няма никакво значение дали са родом от западната или от източната част на Германия“, написа по-късно в Туитър говорителят на германския канцлер по повод проведеното занятие, на което медии не бяха допуснати.

Родена в западната част на страната през 1954 г.

Ангела Меркел е родена в западната част на Германия през 1954 г., но израства в малко селце в Демократичната република, където нейният баща, пастор, решава да заживее, пише БТА.

снимка: bnews.bg