Учители

Американски професор изобрети нова училищна дъска (видео)

Майкъл Пешкин, професор от университета Норт Уестърн в Чикаго промотира своя разработка на училищна дъска, която според него може да облекчи и ускори процеса на преподаване в училищата и в университетите, пише електронното издание на „Мениджър“.

Основният недостатък на сегашните дъски е, че преподавателят всеки път се обръща с гръб, за да напише нещо на тях или пък да покаже вече написано. Когато трябва да демонстрира изображения пък, му се налага да включва допълнително специален мултимедиен проектор. Специално за това дъската трябва да е бяла, повърхността върху която се проектира а е равна.

Изобретението на Пешкин, наречено от него Lightboard може завинаги да избави учебните заведения от тези проблеми.

„Дъската“ на американския професор представлява напълно прозрачно архитектурно стъкло, по което се пише с флуоресциращи маркери. Написаното или нарисуваното прилича повече на холограма и се чете еднакво лесно и от двете страни на дъската.

Освен това устройството може да показва на „екрана“ си мултимедийно съдържание от най-обикновен проектор. Допълнителното удобство е, че към тях могат да се правят бележки в реално време.

Виж видео представяне на иновативния продукт