Учители

Александра Жекова: Живей активно, пълноценно и бъди добър!

Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова проведе един вълнуващ час по физическо с учениците от 9в клас на 164-та Гимназия с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес“, предаде пресцентърът на министерството на спорта.

Голямата спортистка показа, че е отличен педагог и след добрата разгрявка позволи на своите ученици да упражняват любимите си спортове – волейбол, баскетбол, бадминтон и футбол, като самата тя се включи в играта на бадминтон.

„Когато ме поканиха от министерството да бъда лице на Националната кампания „Аз обичам спорта“, веднага приех, защото това е една прекрасна инициатива за начина, по който живеем, за начина, по който растат нашите деца. Днес в часа видях млади лица, които са заредени с много енергия и имат желание да спортуват, да живеят активно. Много са симпатични и бяха много послушни. За мен беше изключителна чест да се върна в този двор на училището, където съм отраснала и да поиграя малко с учениците. Мисля, че си прекарахме много приятно”, каза  Жекова за своите ученици.

Тя допълни, че проблемите при днешната младеж идват от семейството и е много важно родителите да стимулират децата си да спортуват, да прекарват повече време на открито сред природата и връстниците си, а не пред компютрите.

Александра Жекова първа остави своето послание в специално изработена книга на училището, което тази година навърши 20 години от своето създаване. В училищната книга тя написа: „Начинът, по който изживееш дните си е начинът, по който ще протече животът ти. Живей активно, пълноценно и бъди добър! С благодарност за знанията.”

В края на часа всички бяха доволни, заредени с приятни спомени и настроение. Сани даде много автографи, а от името на МФВС подари на училището спортни пособия.

На 11 май от 13:00 часа в Строителния техникум на гр. Стара Загора преподавател по физическо ще бъде параолимпийската медалистка Стела Енева.