Институции Ученици

Акция във Варна: „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

„Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ – под това мото за пореден път през септември и октомври стартира традиционната акция на „Пътна полиция” във Варна. Пътните полицаи вече започнаха своите срещи с ръководители на детски градини и училища.

Съвместно с представители на общините в област Варна тече проверка на пътната маркировка и сигнализация, осветлението, безопасността на входовете и предпазните огради в районите на учебните заведения. Със старта на новата учебна година започва и програмата за провеждане на беседи с учениците – от най малките до най-големите.

Полицейските служители ще влизат в час, за да напомнят на учениците основните правила за безопасност, да обърнат внимание на основните рискове по време на движението им на пътя и да дадат полезни съвети на децата.

Успоредно с това не спират полицейските операции за контрол на скоростта и други нарушения на пътя, насочени към осигуряване безопасността не само на децата на пътя, а и на всички участници в движението.Дните от 24 до 30 септември са обявени за „Седмица на превенция на детската пътна безопасност”, а 29 септември е Ден на превенцията.

„За поредна година в началото на новата учебна година обръщаме специално внимание на децата, които са активен участник в движението по пътищата. Напомняме, че да запазим живота им, е не просто цел, а кауза! Успехът на тази кауза е повече от задължителен и всички ние сме готови да го постигнем“, посочиха от варненската дирекция на полицията.

Източник: monitor.bg