Институции

Аз съм онлайн – образователна игра за безопасен интернет

„Аз съм онлайн” е нова българска уеб-базирана компютърна игра. Целта на играта е да провери занят ли децата за опасностите в интернет и могат ли да се справят в различни ситуации, така че да избегнат виртуално и реално насилие.
Играта ще научи най-малките потребители на Интернет на основните правила за сигурност на децата в световната Мрежа. Спазването им ще направи всички занимания в Интернет още по-приятни и безопасни.

Играта се състои от три нива. В първото ниво героят трябва да търси зайчета и да отговаря с „вярно“ и „грешно“ на въпросите, които те му задават. Във второто ниво се среща с различни приятели, които му задават ситуационни въпроси с четири възможни отговора, а третото ниво е симулация на чат. Въпросите в различните нива са казуси, които децата трябва да разрешат и да дадат правилния отговор.

Играта е ориентирана към по-малките деца и ученици от начален курс, но и по-големите ученици биха могли да проверят дали поведението им в Интернет е безопасно.
Екипът реализирал „Аз съм онлайн”:

  • идея – Христина Дачева и Георги Апостолов;
  • художник – Мария Вълчева;
  • музика – Георги Казанджиев, 12 клас, Училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков, Пловдив;
  • реализация на играта – Калоян Генков, ученик в 11 клас, НПМГ„акад.Л.Чакалов“, София .
Играта е ориентирана към учениците, но и възрастните биха могли да проверят дали поведението им в Интернет е безопасно.
Играта може да бъде намерена на адрес: http://online.dechica.com.
Екипа на TeacherBG и Dechica.com ви препоръчва да покажете играта на своите ученици. Ако имате проблеми с едно временното зареждане на играта в класната стая изтеглете я и инсталирайте локално от линка за Учители на страницата на играта.