Ученици

“Аз обичам спорта“ и в Добрич

Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов даде старт на финалните състезания по хандбал за юноши ХІ – ХІІ клас от Ученическите игри 2011/12 г. в спортна зала „Русалка“ в Добрич. Във финалната надпревара участват 72-ма състезатели от 6 отбора – ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Бургас, ПТГ – гр. Варна, СОУ „Емилиян Станев“ – Велико Търново, СОУ „Стефан Караджа“ – Каварна, ПГИТМТ – гр. Панагюрище и 101 СОУ „Бачо Киро“ – София.

Събитието е част от календара на Националната кампания „Аз обичам спорта“, която се организира от МФВС за трета поредна година през май, обявен за „Месец на българския спорт“. Кампанията е със социална насоченост към децата и тийнейджърите и има за цел да мотивира все повече учащи и подрастващи да се занимават със спорт. Партньори на Националната кампания „Аз обичам спорта“ през тази година са М-Тел, Девин и Pepsi, които осигуряват награди за най-добрите млади спортисти.

„Изключително съм радостен от факта, че в тазгодишните финали на Ученическите игри участват общо 3 500 състезатели от трите възрастови групи, които се състезават в 8 вида спорт. Над 120 000 млади и талантливи състезатели се включиха във всичките етапи на надпреварата, което е доказателство за вашето отношение към спорта и за успешното му развитие сред учащите в България. Убеден съм, че финалите ще преминат на високо ниво в духа на честната игра. Вярвам, че ще дадете всичко от себе си в името на любимия спорт хандбала“, каза при откриването Иван Ценов.

Ученическите игри са организирани от Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерството на образованието, младежта и науката и Българската асоциация „Спорт за учащи“. Финалният турнир по хандбал за юноши ХІ – ХІІ клас се провежда със съдействието на сдружение „Училищен спорт, туризъм и младежки дейности – Добруджа“ и Община Добрич.

Oще по темата