Ученици

“Аз обичам спорта“ завладя и децата от Етрополе

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри финалните срещи по волейбол за юноши 11-12 клас от Ученическите игри в Етрополе, съобщава пресцентърът на спортното министерство.

Състезанието е част от Националната кампания на Министерството на физическото възпитание и спорта „Аз обичам спорта”.

Двете събития, които се състояха в града се превърнаха в спортен празник за Етрополе. Над 200 деца очакваха министър Нейков.

„Много се радвам, че в такъв празничен момент се събираме в Етрополе. Тези Ученически игри ще бъдат знак за това как да селектираме спортните таланти сред вас. Очакваме да се представите добре, да покажете това, което сте научили до момента, да продължавате уверено да спортувате, за да станете професионални спортисти, които да издигат престижа на нашата страна. Очакваме от вас да станете шампиони на България. Успех на всички!“, поздрави министър Нейков участниците и гостите на Етрополе.

След откриването на Ученическите игри министър Нейков награди участниците във футболния турнир, организиран с деца от малцинствата. За организирането на футболните срещи спомогнаха Футболната академия на Христо Стоичков, които предоставиха терена и Лазар Василев, който бе съдия на футболните двубои. Победители в турнира станаха децата от ОУ „Георги Бенковски“ с. Малки Искър, на второ място се класираха учениците от ОУ „Христо Ботев“ с. Лопян, а трети останаха малчуганите от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Брусен. Децата получиха още награди, осигурени както от МФВС, така и от М-Тел.

Партньори на Националната кампания „Аз обичам спорта“ през тази година са М-Тел, Девин и Pepsi, които осигуряват награди за най-добрите млади спортисти.

Още по темата