Ученици

„Аз избрах живота“ стартира в Перник

Кампания срещу употребата на наркотици под мотото „Аз избрах живота“ стартира в Перник. Тя се провежда под егидата на кмета на града Росица Янакиева и директора на ОД на МВР комисар Валентин Петров.

Началото й бе поставено с дискусия между представители на различни институции и ученици от местно СОУ.

Всички споделят, че желанието им не е да фиксират и конкретизират проблемите, но и да намерят адекватни начини за решаването им.

„Искаме да чуем каква информация имате вие по проблема, както и да се опитаме да помогнем на вас или ваши близки, ако някой има нужда от нашата помощ“, обърнаха се към децата Валентин Петров, Венцислав Алексов от пресцентъра на ОД на МВР,  Димитрина Стоянова от общинския съвет по наркотични вещества и Нелета Вълова от дирекция социални дейности и младежка политика в община Перник.

Подобни срещи ще се провеждат и в други училища.

Във връзка с кампанията е проведена анкета с 1231 ученици от осми до 12-ти клас от училища в общината. Като най-употребявано психоактивно вещество сред учениците те са посочили марихуаната.

Именно индийският коноп и амфитаминът са хит младите хора в страната. Специалистите не отделят от проблема и въпросът с прекомерната употреба на алкохол сред подрастващите.

снимка: dobrinite-news.com