Институции

Абитуриентка покани на танц президента Румен Радев

Не ставайте част от онези млади хора, които нито учат, нито работят, нито имат желание за допълнителна професионална квалификация. Този призив отправи президентът Румен Радев към младежите в неравностойно положение, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Традиционният абитуриентски бал, чийто домакин е президентът, събра 124 младежи от над 50 специализирани институции за деца в цялата страна. Събитието е част от благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта“.

Президентът поздрави младежите за разумното решение да се включат в инициативата. „Това е първата решителна стъпка за реализиране на мечтите ви за образование, работа, дом и семейство“, добави Румен Радев, като припомни, че дълбокият смисъл на „Подкрепи една мечта“ е младите хора да бъдат насърчени да продължат своето образование. „По-доброто образование е гаранция за по-добрата ви реализация в живота“, категоричен беше президентът

„Разчитам и на вашата инициатива“ отбеляза той и не скри вълнението си от срещата с абитуриентите и техните ръководители и наставници. Президентът отправи благодарност към възпитателите от специализираните институции за деца, към представителите на държавните институции, които са партньори на Администрацията на президента в работата с младежите и към дарителите, които са проявили социална отговорност при набирането на даренията. Над 60 000 лева е сумата, която е събрана до този момент. С една част от тези средства ще се финансира организацията на бала, а с останалата ще бъдат отпуснати стипендии за онези младежи, които продължат своето образование във висше училище. 

В тържеството, с което държавният глава посрещна абитуриентите на „Дондуков“ 2, се включиха някои от младежите и техните ръководители, ментори и наставници. Исус Христов от София благодари на президента за подкрепата и го изненада с погача, която е приготвил сам. Милко Георгиев от Велинград му даде мъжката си дума, че ще оправдае доверието му и ще бъде приет да учи в Лесотехническия университет в София. Вики Калинкова от Бургас сподели с него мечтата си един ден да има своя танцова школа и го покани на танц.

По-късно празникът продължи в хотел, с абитуриентския бал.

Изпълнителите, които подкрепиха инициативата, са Поли Генова, Михаела Маринова, Пламен и Иво, Михаела Филева, Виктория Георгиева, Невена Пейкова, Преслава Пейчева, Сантра, Дивна, Искрата, Вензи и Скандау, група Остава, Дичо и групата, Веси Бонева, Маги Джанаварова, Жаклин Таракчи, DJ Роско и Танцов ансамбъл „Пламъче“. 

Източник: kanal3.bg