Ученици

Абитуриенти захвърлиха официалните тоалети заради благотворителност

Хуманитарната гимназия “Константин Преславски” във Варна е първото училище в града, което ще се откаже от скъпите тоалети за изпращането, а парите от тях ще отидат за благотворителност. Инициативата “Панаир на добрината” стартира миналата година по идея на абитуриенти от Софийската ІІ английска гимназия “Томас Джеферсън”.

Тази година и варненски зрелостници се включват в кампанията, пише “ВарнаУтре”.

В деня на изпращането си част от варненските зрелостници ще облекат бели тениски, вместо официални тоалети. Парите за рокли и костюми те ще дарят на болни от муковисцидоза деца. Освен това абитуриентите ще направят и гривни, които да раздават на съученици, учители и приятели.

“От випуск 190 човека, досега близо 50 са подкрепили инициативата. За някои тя идва малко късно и те вече са си купили облекло за бала. Всички обаче ще дарят средства, независомо дали ще са с бяла тениска или изикан тоалет”, разказа Александър Иванов, председател на ученическия съвет в Хуманитарна гимназия.

Инициативата “Панаир на добрината” освен събирането на финансови средства, има за цел да насочи общественото и на отговорните институции внимание към проблемите и нуждите на болните от муковисцидоза и да спомогне за решаване на проблемите в сектора и осигуряването на по-качествен и достоен живот на болните.

Миналата година инициативата бе в подкрепа на “пеперудените деца”.