Идеи за сътворяване на сценариий за празника на мама

Публикувана на: 23.01.2008, от eleonora
Кoментари:30
  1. Здравейте,колежки!Работя ,като детска учителка от 13 години.Имам натрупан опит и работя по професията си с огромно желание.Ето ,че навлизането на новата година,започва и нашата работа с децата освен по програмата,наближават и празници-баба Марта,Осми март,Великден и пр.Аз обичам да измислям сама сценариите си,но ето че имам нужда и от нови идеи.Случайно попаднах в този сайт и затова реших да се регистриран с надежда да намеря колежки с които да обменя идеи,с помощта на които да си помогнем съвместно за нови сценарии.Разполагам със доста сценарии за осми март,баба Марта,Довиждане детска градина и пр.,мога да помогна  на колежки и за оформяне на покани за празника,както и за размяна на идеи:-С какво да зарадваме мама по случай нейният имен празник и пр.По отношение на музикалният аранжимент,на тържествата също имам богат набор от песни,инстр.музика и прочие-В момента водя втора възрастова група,в края на първа възр.група ми дойде идеята да направя презентация за групата,но уви тя се превърна в 40 мин.филмче-музикално разбира се.Стана много интересно и забавно и най- вече родителите го оцениха.

Коментари 30

16.02.2009 dida70

Profile

http://www.kaldata.com/forums/lofiversion/index.php/t12362-200.html

   На този адрес има песничката "Патешка история"- на група Амбелино , както и много други детски песнички.Аз оттук я изтеглих.Успех !

16.02.2009 emma

Profile

петя, явно няма да стане с пускането на файла по пощата, нито пък е удобно да се видим, защото ни делят много километри, но... колежката каза, че я е изтеглила от  - деца toplinkove.com ( намирало се от дясната страна на страницата). аз нямам време да се ровя, затова не мога да ти кажа от лична проба. опитай, ако не ще пробвам по скайпа ти. ок? чао.

16.02.2009 petisimo75

Profile

YesНищо няма, нищо не си ми пуснала, но все пак благодаря за отзивчивоста ти Емма!Дано успееш да ми я изпратиш-ако можеш на скайпа ми - адреса е Borjna02 от Добрич съм и се казвам Петя иванова.Благодаря ти.

16.02.2009 emma

Profile

петисимо, диска с патето яки на йорданка христова ми го даде колежката от съседната група. ще го взема и ще се опитам да ти я изпратя, ако нещо не става ще я питам от къде я е изтеглила, ако и това не стане ще се видим, за да ти дам презапис.

  иначе аз имам само музиката вкъщи на компютъра, но е само плейбек и към края много се забързва темпото и децата не смогват да играят. когато го танцуваме аз все повтарям - човки (ръчички до тялото свити на горе, пръстите докосмат дланите многократно), крилца (движат ръчичките пак свити в лактите от тялото на вън и обратно), опашки (приклякват с въртене на дупето) и става много забавно. ще се опитам да ти пусна само музиката, но с текста е по-хубаво. довечера ще пробвам и другия вариант, като взема диска от работата.

 

 незнам дали успях да ти го пусна, просто гадах за последната част на имейла ти, но ако не съм ще се разберем допълнително.

12.02.2009 kim_possible

Profile

          Уважаема колежке popova,

     Съвети не давам,а споделям от опита си за първа грура  най - сполучлив е  Пролетният празник.

  Ако се прави фолклорен  празник  Баба Марта  или   Благовец.

12.02.2009 emma

Profile

щом си в ясла и играта с кубчета и тъй люлеем ще са подходящи, защото нашата музикална ги дава и в яслата.

 

 

тъй люлеем

 тъй люлеем, тъй люлеем  (ръчичките са на люлка пред гърдичките и гушкат кукла или плюшена играчка)

 кукли и мечета.

тъй люлеем, тъй люлеем

песничка им пеем

нани-нани-нани-нани-нани (това се повтаря много и накрая затихва, почти шептят)

 

 

игра с кубчета (всяко дете има по две дървени кубчета)

чукат малките дечица, чука - чука -чука - чук,

с малки кубчета в ръчица, чука -чука-чука чук.

тихо долу ги оставят, (навеждат се и ги оставят на земята)

тропкат весело с крачка,

после със ръчички пляскат

ех, че весела игра.

с кубчетата пак в ръчица, чука-чука-чука -чук (взимат ги от земята)

браво мънички дечица, чука-чука-чука-чук.

 

съчетани с музика става много хубаво.

12.02.2009 petisimo75

Profile

Здравей Емма!Аз работя в детска ясла , но много ми хареса твоят сценарий, с леки промени на тексчетата и песните - смятам че ще се получи.Дано децата успеят да се научат , защото остана малко време.Аз включих Оранжевата песен-като децета ще влизат с нея, включих и песничката:На мама днес е празник.Мисля , че добре я усвояват- дано стане интересно тържество.Благодаря ти още веднъж!!!

11.02.2009 emma

Profile

петисимо, аз вече раздадох думичките на децата и лека - полека нещата тръгват. ще стане хубаво, но се изка време и търпение, за да може малките сладури да се ориентират какво се случва. иначе игрите, които са там са музикални, но мога да ти напиша текста.Те също са интересни.

11.02.2009 petisimo75

Profile

Благодаря ти много Емма.Сценарият ти много ми хареса и ще използвам някой неща от него.Благодаря ти за отзивчивоста.А за песните аз вече си изтеглих някой от този сайт.

10.02.2009 emma

Profile

петисимо, песните няма как да ти ги пусна, но в БГ мама има детски песни и можеш да си изтеглиш от там. Всъщност в гугъл като изпишеш детски песни ти дава много варианти от където можеш да теглиш. ако нещо не можеш да ги намериш пиши пак, ще търсим други начини за размяна.