Самостоятелната форма на обучение - как да помогнем ?

Публикувана на: 12.01.2008, от crocsi
Кoментари:25

Cool Много ученици попадат в самостоятелна форма на обучение. Аз смятам, че с тези деца би трябвало също да се водят разширени консултации по съответните предмети . Всичко опира до желанието на колегите.

Какво е Вашето виждане по този въпрос ?

Коментари 25

25.09.2009 mea

Profile

МОля за помощ ! До кога е срока за записване в СФО по училищата, има ли значние , ч съм на 21 години ? Мога ли да се запиша ? 

19.02.2009 gossip_girl

Profile

 mm i az imam podoben problem i mi trqbva za materiala za 10 klas neshto kato konspekt ili neshto takova ili kakvo po to4no se dava na izpitite no v momenta sum pri baba mi v drug grad za 1 mesec i ne moga da otida do u4ilishte za da pitam u4itelitee molqqq vi pomognete mi Tongue Tied

04.02.2009 snejanka 2004

Profile

Добър ден!

 Аз съм ученичка в самостоятелна форма на убучение  .Живея в София,а учех в Пловдив,напуснах редовна форма на убучение в началото на 11 клас,защото забременях.Имах тежка бременност и не можех да пътувам за да се явя на изпити,после с малко бебе пак не ставаше.Сега дечко е на 1г и 6м. и мисля ,че ще мога да се справя ,въпреки че няма на кого да го оставя за малко.Та въпроса ми е дали има е интернет  някаква информация за матеряло върху който се държи изпита.Ще ми е по-лесно след като съм по-далече да почета тук и да съм там само за изпит.

11.06.2008 mimi70

Profile

По-добре ще е. Така по-сериозно ще се отнесът към проблема Ви.

11.06.2008 nailana

Profile

Ще е по - добре ли,ако отида с родител? 

11.06.2008 mimi70

Profile

Не по телефона.

В такъв случай, влезте при дирекрора. Не се страхувайте, те също са хора. Всички вълнуващи ви въпроси можете на него да ги зададете.

В училището на моя син всички деца познават директора и спокойно могат да влезнат при него.

Желая Ви успех!

11.06.2008 nailana

Profile

Здравейте,

Най - добре направо да попитам в дирекцията,или по телефон.Като се замисля,и аз незнам дали си струва да се обръщам към учителите си...

 

Да,наистина са от първостепенно значение,и по големият ми брат го приеха тази година,в университет в Англия,и както знаете,таксите там не са евтини...

Но все пак имам цяло лято,мисля че и септември могат да се подадат документите.

Но дали е възможно,да ме допуснат под самостоятелна форма на обучение за следващите три години,или се налага всяка година да подавам молба?

 

Благодаря Ви отново! 

11.06.2008 mimi70

Profile

Здравейте!

Ползвайте информация от извора, т.е. от ръководството на училището.

Аз пак ви съветвам да поговорите с класната. Тя е задължена да обсъди ситуацията с ръководството и да Ви информират.

Ако имате някакви резерви към класната Ви, потърсете помощ при учител, който уважавате. Нека той да потърси класната Ви и заедно да разяснят случая.

Няма невъзможни неща. Материалното положение и оцеляването също са от първостепенно значение.

11.06.2008 nailana

Profile

Здравейте отново!

Проблемът е,че доколкото познавам класната си,нея едва ли я интересува..

Знам ,че няма да е лесно,но съм ученолюбива и ще се справя с материала.

Просто,който и да питам,ми казват ,че или трябва да съм болна от нещо,или да спортувам сериозно.А проблемът при мен е друг. 

10.06.2008 mimi70

Profile

Мило дете!

Много съжалявам, че се сблъсквате толкова малка с неприятната страна на живота, но трябва да се мисли преди всяко действие. В този смисъл, ако нямате друга възможност, тогава преминете в самостоятелна форма на обучение.

Моят съвет е да обсъдите въпроса с класния Ви ръководител и той ще Ви даде точния отговор, въпреки че съм убедена, че няма да имате проблем с преминаването.

Успех!