Баташкото клане - мит ли е или не?

Публикувана на: 26.12.2007, от Eko
Кoментари:31

 

Коментари 31

14.07.2009 Eli_83

Profile

   Надявам се в собствената ми държава, в собствената ми родина повече да се появяват подобни антибългардски материали и всяко посегателство над българската история и идентичност да бъде най-строго наказвано от закона!

  Как ли щеше да е ако се бе появила книга отричаща Холокоста, жертвите при Пърл Харбър и т.н.

09.06.2009 Eli_83

Profile

user: karto65

Моята колежка и приятелка,която е от друг град е отказала категорично да им съдейства дори и срещу 20 000лв с мотива,че е БЪЛГАРКА

Broken HeartWilted Flower

 

09.06.2009 XIPOKRAT

Profile

Ми   и  мен не  ме  учудва но колкото  и  джамии да  правят  няма  да  заличат  бъллгарското   от мен

09.06.2009 karto65

Profile
Това изобщо не ме учудва,да се направи опит да се унищожи по някакъв начин българската история.Ако си спомняте,неотдавна,може би миналата или по-миналата година,ДПС искаха да се издигне паметник на загиналите....турски войници под връх Шипка??!Може би има и други примери,но съм чул от много сигурен източник,че същото това етническо движение с много пари търси някой,като този случай да направи нещо подобно,дори и да им напише стратегия на развитие на движението по техни си критерии.Моята колежка и приятелка,която е от друг град е отказала категорично да им съдейства дори и срещу 20 000лв с мотива,че е БЪЛГАРКА.Закриват се училища и се строят масово джамии,къде отива българското.Нямам нищо против колеги от този етнос,само съм против тяхното ръководство от ДПС.

09.06.2009 Eli_83

Profile

07.06.2009 XIPOKRAT

Profile

Училището, което било в близост до църквата „Света Неделя“ се оказва последно убежище на около 200 души, които били изгорени живи, докато се криели в него, авторът на „Записки по българските въстания“ - Захари Стоянов описва случките в него така:

„Башибозуците влезли вътре без никакво препятствие и клането се захванало още от вратата. Мнозина имало скрити вътре в долапите, които така също били измушени и накастрени; в числото на последните били: свещеник Нейчо Паунов и учителят Тонджоров, родом от Самоков. На първия от тях кръвопийците извадили най-напред очите, дупчили го като решето по цялото тяло, докато издъхне тоя християнски мъченик в ръцете им. Близо до него предал душа и учителят Тонджоров, който така също бил насечен по всичкото тяло. Бедният мъченик на просвещението! Той загинал в същото онова здание, дето преди няколко дена проповядвал от скромния учителски стол словото на светлината. В долния кат на училището имало до 200 души скрити, мъже, жени и деца, които кръвниците, от много бързина, се вижда работата, не могли да намерят. Но да не помислите, че простият случай ги е запазил от смъртта? Не, читателю! Те се отървали от ятагана, били лишени от лекото действие на куршума, но изгорели живи, като червеи в гнило дърво, в долния кат на училището, защото башибозуците на тръгване запалили от четирите страни това здание. Техните писъци и вопли от ужасна мъка били чути след малко от зверовете, които разбрали, че направили една грешка, по невнимание, не в отношение към участта на двесте жертви, но че не могли да ги оберат от по-напред, което обстоятелство съставявало истинската загуба на тези Биконсфилдови братя. — Язък! Отидоха напусто толкова дрехи, а може би и пари — казали те с турско хладнокръвие и тръгнали към вратата на черквата, без да удостоят даже с присъствието си жертвеника на двестете мъченици.“

07.01.2008 Eko

Profile

 

07.01.2008 Vania Jecheva

Profile

Потресаващо е изобщо да се поставя на обсъждане такова нещо. Достатъчно е да се разровим малко из родовите си спомени и памет. Има все още остатъци от тях. Е, като пореформират още малко образованието по- възможно ще бъде да се пробута такава щуротия. Сега все още помним. А, и четем на кирилица. Репортажите на Джанюариъс Макхаган, например.

Изумително е колко много безобразия сме направили със собствената си история, ние, едни от най- древните! Толкова древни, че чак сме забравили колко.

01.01.2008 Eko

Profile

 Много ти благодаря, Аниленас, за разбирането! Радвам се, че си ми написала това писмо! Аз също те поздравявам и ти желая всичко най, най-хубаво, бъди жива, здрава, много, много късмет и усмивки!SmileBroken HeartWilted Flower!