портрети

Публикувана на: 24.11.2007, от slhris
Кoментари:3

Колеги, търся портрети на български писатели формат А4. Помогнете ми, моля!

Коментари 3

25.07.2008 smark

Profile

  Wilted Flower Здравей, колега! Ще се опитам да ти отговоря на ?,защото и аз считам, че е важно учениците ни да познават лицата на българските класици.Person Както всичко в нашата държава,така и тази елементарна необходимост ни принуждава да се справяме САМИ,а именно:1- ако не е направена "чистка"-почистване на старите материали в у-ще (ползвахме преди много години хубави портрети на бълг.писатели) просто ги изваждаш, избърсваш и...;

    Този портрет е свален по описания по-долу начин Stick out tongue

2- в Google изписваш името на автора,появява се обикновено справка от Уикипедия и Copy в/у снимката на автора и Paste в твоята папка, така подреждаш "галерията", накрая я сваляш на дискета или диск, отиваш във фотото и с/у 0,28 ст. получаваш чудесна снимка на ......Е, малко дълго се получава,но става. Опитай!Wink И Yes Ще се радвам, ако съм помогнала с нещо.

01.07.2008 atlantic

Profile

Близо 6 месеца се надявах и аз да разбера откъде бих могла да се снабдя с подобни портрети. Може би никой не използва нагледни средства в работата си?

Ще ви кажа аз какво ползвам:

1. Съвсем малки портретчета на български и чужди автори, които съм изрязала от "Сладкодумни страници" на изд. "Слово". Въпросните портретчета, както и кратка биографична справка + популярно произведение (или откъс от него) от съответния автор съм залепила на цветна хартия А4 и периодично ги сменям на едно табло в класната стая.

2.Портрети на български писатели имаше в моя личен учебник по литература за 10 клас. Би трябвало да е издание от 1984 г. или 1985 г. Не помня, защото изрязах портретите на авторите и също са подлепени на картон.

Желая ви късмет! А ако някой реши да опресни информацията, моля...

06.01.2008 kenkal

Profile

Отваряш сайта на Великите българи и оттам си разпечатваш нужните портрети.

А има и някакъв вариант да се поръчат портрети А-3, но откъде ги доставиха - ???