Седмично разпределение на часовете

Публикувана на: 19.11.2007, от d_georgieva
Кoментари:14

Колеги, кой от вашето училище прави седмичното разпределение на часовете? Заплаща ли му се за тази дейност или и това е поредното задължение наложено му със заповед? Ако някой от вас се занимава с тази дейност, ръчно ли става всичко или има възможност всичко да е автоматично чрез някаква компютърна програма?

Коментари 14

23.11.2007 d_georgieva

Profile

 

От чуждите програми най-добра е aSc Timetables, но естествено не може да се удовлетворят претенциите на всички.

22.11.2007 kr_bozhinov

Profile

Eкспериментирал съм с чужди програми за създаване на седмично разписание :). разбира се, че там са ззаложени други изисквания съобразени с техните си закони за здравеопазването...

Дано не се окажа прав, че проблемите ще бъдат главно(но не само) в техническите гимназиии. Поради факта че има часове по "Практика" и "Производствена практика", която е изнесена извън училището...

Проблем ще бъде и разделянето на групи по някои предмети-Ит например( все още нямам конкретен отговор на въпроса "Колко ученици трябва да работят на един компютър, за да върви успешно тяхното обучение...?.

Според мен групата трябва да е -10 човека( толкова са и комп. по и-клас).

Проблем с автоматичното създаване на седмичното разписание може да възникне и при чуждоезиковото обучение(пак проблем с групите), както и със СИП ....

Иначе е време наистина да има АИС в училището и тя да покрива всички изисквания и най-вече да УЛЕСНЯВА работата на администарация и учители..

 

 

21.11.2007 liybava

Profile

 

 

в нашето училище двама учители пишат седмичното разписание - един математик пише садемичното разписание за 5-12 клас и един начален учител / с помощта на още няколко начални учители/ съставят програмата за 1-4 клас. Двамата получават компенсации за изработването на седмичното разписание през лятната ваканция. Опитахме няколко компютърни програми, но имаме много ученици със специални образователни потребности, които се обучават у дома и компютърът не помага.Затова все още всичко става ръчно.

Надяваме се в скоро време да бъде разработена и внедрена добра компютърна програма, която ще ни улесни при разработването на седмична програма!

21.11.2007 d_borisova

Profile

Със сигурност се работи по разработване на програмен продукт, който да влезе за употреба БЕЗПЛАТНО още от втория учебен срок. Все още е на изпитания.Нашето училище най-вероятно ще участва в пробата.

21.11.2007 kirilka_p

Profile

Здравейте!

От 3 години правя седмичното разпределение на часовете в училището ни и то без заплащане, на ръка. А що се касае до образеца и него го правя от 3 години, но там още няма включено такова нещо-за изготвяне на седмичното разпределение.Но ако вземеш една готова програма, трябва повече работа и ще има пак недоволства.По отношение на претенциите винаги ще има такива. Не можеш да угодиш на всички. Някои искат да нямат 1 час, други пък не искат да имат 7 час и т.н. А пък от друга страна има и предписания на ХЕИ които също трябва да се спазват. Така че свиква се и със претенциите на всички и с времето за изготвяне.

21.11.2007 kr_bozhinov

Profile

user: toniiv

Не знам да има компютърна програма за това.
Има

Може би ще го разберете още другата учебна година, когато ще се наложи с нея да работите(може да е свързана и с админ про-програмата за Образец 1)

Тогава(при въвеждането автоматизирано да се прави седмичното разписание)ще видите ралични "изпълнения". Дано не се окажа прав :(

 

 

Лек, доходен и на вас ден

20.11.2007 toniiv

Profile

Правила съм седмична програма в училище, но без заплащане. Ползвала съм дни като компенсация.Не знам да има компютърна програма за това.

20.11.2007 d_georgieva

Profile

user: crocsi

Idea  vanadi , просто се свържете със фирмата ( пусни го на търсачка и е по-бързо ) и лесно ,ще откриете продукта ,който Ви трябва. Знам, че колегата ,а и длуги информатици лесно и бързо се справят с програмата. Правенето на програма на ръка за 90 учителя  в 21 век звучи нелепо, пък от тях 85 % са с претенции !Cool Ето имаш вече едно предложение!

Лека нощ!Sleep

Тази година ме накараха /със заповед от директора/ да я пиша аз да ви кажа търсих програми какви ли не, оказа се че правят програмата както искат, а заради колегите с претенциите трябваше още 10-тина дена да си играя на ръка. Няма заплащане за това, а естествено се занимавах 2 седмици без почивка понякога и до 12ч през нощта. Резултата - програма има, но колегите с претенциите още ми се сърдят, че не са им напълно удовлетворени, напр. искам да нямам първи часове, но като я видяха защо имат 7-ми часове. Не ми е приятно да не ми говорят, да се цупят и какво ли още не, и това за не слава, само дето и нея нямам. На всичкото отгоре и 2-ри срок пак има промяна. Как може човек да откаже да прави нещо, за което има заповед? Питах за заплащането, казаха ми че е включено в диференцираното, което още не съм видяла, но Мах за участие в комисии е 5т*1,80лв

20.11.2007 kr_bozhinov

Profile

Имаше един модул за седмичната програма и към админпро но май бе в тестов период?!?!?

 

19.11.2007 crocsi

Profile

Idea  vanadi , просто се свържете със фирмата ( пусни го на търсачка и е по-бързо ) и лесно ,ще откриете продукта ,който Ви трябва. Знам, че колегата ,а и длуги информатици лесно и бързо се справят с програмата. Правенето на програма на ръка за 90 учителя  в 21 век звучи нелепо, пък от тях 85 % са с претенции !Cool Ето имаш вече едно предложение!

Лека нощ!Sleep