Вече ме е срам да кажа, че съм учител!

Публикувана на: 13.11.2007, от dipemi
Кoментари:9

 Имам чувството, че почти всеки, който не е в бранша или няма  роднина или приятел учител, е срещу нас. Къде ли не ме "пращаха"разните родни обществени активисти - да работя в Девня, да вадя камъни, да бачкам на строеж, та да съм разберяла що е работа и как се искат пари. Може ли да сме толкова задръстен народ, винаги да гледаме опакото, да търсим черното, да злобеем?

Коментари 9

27.04.2008 radivdani

Profile

 Никога не съм се срамувала от професията си. Нещо  повече с гордост съм заявявала ,че съм учител, дори и сега ,когато не съм /но скоро се надявам отново да бъда/. Цялото ни общество е виновно за девалвирането на учителството като професия, но искрено се надявам скоро да разбере ,че ако не се вземат адекватни мерки само и единствено то /обществото ни / ще загуби от това. Тук не говоря само за заплатите ни. Прави ми впечатление ,че хора извън системата говорят за учителите като за някакви нищожества, хора ,които мрънкат само за заплати пък не работят достатъчно, хора- неинициативни, тъпи , прости и ограничени. Огромна вина за това имат медиите, защото  в последните няколко години се нагледахме на репортажи именно за учители-некадърници, а добрия  и съвестен учител остана в сянка.Всички знаем ,че некадърници има  и те не са единици, но и системата ни не прави нищо такива хора да не попадат в училище. Дискриминацията е насочена по-скоро към съвестните и в крайна сметка  ще се окаже след време , че в българското училище са останали само лумпени.

 ...и все пак учител звучи гордо... 

27.04.2008 anna pashova

Profile

ДА, ПРАНА СТЕ.

ОБАЧЕ КОГАТО НЯКЪДЕ НЕ ВИ ПОЗНАВАТ И ВИ ПОПИТАТ КАКВО РАБОТИТЕ ПРИ ОТГОВОР"УЧИТЕЛ" ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ВАС ВЕДНАГА СЕ ПРОМЕНЯ. НЕЗАВИСИМО, ЧЕ ВИЕ СТЕ ДОБЪР УЧИТЕЛ, ОБИЧАЩ РАБОТАТА И УЧЕНИЦИТЕ СИ. ЕДНА ЖУРНАЛИСТКА МИ КАЗА, КОЙ ВИ Е ВИНОВЕН КАТО ТЪРПИТЕ КРАЙ ВАС НЕКАДЪРНИЦИ ДА СА ВИ КОЛЕГИ. ОТ ТЯХ ИДВА И ИМИДЖА ВИ.КАЗАХ Й, ЧЕ НЕ Е ПРАВА.НО ТЯ МИ ОТГОВОРИ, ЧЕ ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ СА ТАКИВА.

27.11.2007 ANILENA

Profile

Защо трябва да се чувствам виновна заради чужди грешки. Във всяка сфера на живота има "професионалисти" , които не са такива. Негативните оценки са нещо нормално. Понякога те идват от хора, които изпитват неудовлетвореност в личен план, но са свикнали да търсят причините и вината извън себе си. Изпитвам радост и удовлетворение от работата с децата. Професията ми е съзнателен личен избор. Всяка преодоляна трудност ме кара да се усещам на мястото си. Прекрасно е да обичаш и да се чувстваш обичан.

26.11.2007 sv_damyanova

Profile

Защо учителят се срамува от това, че обществото го е поставило на дъното на социалната стълбица, а обществото - не?!Angry

22.11.2007 crocsi

Profile

Crying  То си е за срам ! Такава месторабота!Lightning - пфу( характерно действие от  сериала " Ало - Ало " изпълнявано от тъщата на Рене при споменаване на немските  нашественици ) .....Министерство на образованието!.

22.11.2007 sv_damyanova

Profile

Неотдавна ми се случи следното:

На едно от поредните обучения /нали ние обичаме да сме в крак и все нещо учим / една дама, която трябваше да е в ролята на обучител, се сблъска с всеобщо негодувание и недоволство от страна на участващите учители. То беше резултат от отказа ни да ни третират като полуграмотни и малоумни същества, които не знаят какво правят в училище /така излезе от отношението на въпросната дама към нас/. Когато я засипахме с реалните проблими, за които бихме искали някаква помощ, тя се опита да се измъкне от неудобната ситуация с думите:

-Колеги, аз ви разбирам, знам колко ви е трудно и как не се оценява трудът ви. Аз самата придобих самочувствие, едва когато си смених местоработата.

На резонния въпрос от наша страна къде работи, тя с неудобствоEmbarrassed отвърна, че работи в Министерство на образованието.

 

13.11.2007 delux

Profile

Мисля, че не бива да ни е срам от това, което най-много обичаме да правим.

Нека да говорят каквото си искат, ние просто трябва само да си вършим нашата работа. Шкарто навсякъде и винаги има и трябва да се помъчим да го намаляваме...

13.11.2007 crocsi

Profile

Не вижда гредата в своите очи, а треската в чуждите

 


Исус Христос


13.11.2007 kr_bozhinov

Profile

 

не виждам защо трябва да се срамуваш, че някой друг е прост?!!?

Дерзай,

Прави каквото трябва пък да става каквото ще

Учител да си е призвание :)