Стачна готовност

Публикувана на: 05.11.2007, от diendi
Кoментари:5

 

Уважаеми колеги,

През последните шест седмици  бихме тревожно училищните звънци, защото сме разтревожени от отношението на управляващите към проблемите в българското училище през последните 17 години.

 Направихме нашият избор! Изнесохме открит урок пред България за достойно гражданско поведение!

Вярваме,че урокът ще бъде осмислен, разбран и запомнен през следващите месеци и години. Какво сме постигнали, времето ще покаже. Онова, което никой не може да оспори е единението, солидарността, вярата ни във вечните морални принципи и ценности, които ръководеха  нашите действия.

Ние, учителите в общ.Айтос възстановяваме учебните занятия от 06.11.2007 г., отново за доброто на българското образование. Ефективната стачка на педагогическия персонал се трансформира в ефективна каскадна на непедагогическия  персонал,  до приемане на Закона за държавния бюджет на РБългария за 2008 година.

 

Коментари 5

13.11.2007 Eko

Profile

    Колега kr_bozhinov, цинизъм е и то страхотен! Подложени сме на доста неприятни подигравки!!! По медиите непрекъснато се говори, че заради УЧИТЕЛИТЕ ще стане това...., заради УЧИТЕЛИТЕ ще стане онова....Ние ще сме виновни за всички стихийни, природни и неприродни бедствия!! А защо никой не се сеща да попита какво направиха политиците, за да ограничат инфлацията?! Защо никой не се интересува от това как в Румъния повишиха шоково заплатите и как в същото време контролират и инфлацията!! Значи не е невъзможно!!! При добро желание ИКОНОМИКАТА на една държава може да се съживи за няколко години, колкото и тежка да е кризата!!! Който не вярва да отвори учебниците по ИСТОРИЯ и сам ще се убеди!!!  Така, че да не си измиват ръцете с НАС!!! За съжаление винаги ще има ЕЛЕМЕНТАРНИ хора, които да им вярват и да се настройват срещу НАС!!! А и ЗЛОБАТА и ЕГОИЗМА са много силни!!! За съжаление усетих практическия ефект от приказката за КАЗАНА и дяволите!!!! Колега kr_bozinov, сега разбирате ли защо сме паднали и под ТУРСКО РОБСТВО!!! Освен това нали уж е ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, след като си продаваш труда на пазара можеш да имаш и претенции към цената, която ти плащат!!!! А и нашата работа е от ИЗКЛЮЧИТЕЛНА важност за държавата и населението!!!

    Що се касае до иракския дълг, аз мисля, че само главницата без лихвите е два милиярда!! От тях да си вземеш само 360 милиона!!! Заслужава НОБЕЛОВА награда за дипломация!! И аз искам така!!! Да изтегля заем и да върна една седма от парите!!! Защо да не може?!! Колко е добра българската държава към някои!!! Те тези 360 милиона не могат да покрият само ненормалните разходи, които се пръскат за военни контингети, ама какво да се прави!!! 

 

12.11.2007 kr_bozhinov

Profile

 

как  ще коментирате изнесенатa преди време новина че Ирак ни връща дълга-от 2 млр. долара ни дават кеш 360 млн. долара(хубава цифра)

Защо преговоритре са били конфеденциални?!?!(тайни за кого). т.е мисълтта ми е, къде и как ще бъдат разпределени тези "неочаквани средства" за бюджет 2008?

360 млн. таман стигаха за учителските заплати???(това не е ли цинизъм)

 

 

 

Лек, доходен и на вас ден

 

Повече информация ще намерите тук

10.11.2007 crocsi

Profile

IdeaДопълвам  г-ца Е ко. Става въпрос ,че отдавна отказваме да ни плащаг с "банани  и кокосови орехи" , т.е сме слезнали от" палмата "! Имаме идеи , мислене и морал по - добър и по- извисен от 90% от управляващите - визирам правителството с водената от него политика ! Единственото различие е , че те се оказаха   "глухи" и " слепи" , за това което им поднесохме наготово  по време на стачката  -  основите за Концепция за образование , къде е мястото на учителя и проблемите му , истинските проблеми на образованието ( прикривани от бюрокративната система на управлението на училищата )Devil. Историята няма да им прости , че ще осакатят духовно няколко поколения на нацията !!!!Devil

10.11.2007 Eko

Profile

  Г-н Мартин, а за каква икономическа реалност говорите? И защо е такава тя? Не НИЕ сме отговорни за икономическата реалност в България!!! Някои други не са си свършили работата или по-точно са си я свършили, но не по начина удовлетворяващ населението като цяло!!Обърнете се към тях! А нас не можете да ни упреквата  за това, че не сме съгласни да получаваме възнаграждения сръвними с тези на албанските ни колеги, а цените са изравнени с тези от Евросъюза!! Освен това всичките ми приятелки ми се подиграват за това, че съм с висше образование и работя за по-малко от 300 лива!!! Така, че.......

09.11.2007 martin

Profile

Учителската стачка – моралът срещу реалността

http://www.komentari.com/content/view/81/2/