цар(уващи)ят е гол(а вода)

Публикувана на: 29.10.2007, от dedamogo
Кoментари:1

 До Президента на Република България
                        До Конституционния съд на Република България
                        До Главния прокурор на републиката
                        До Главния омбудсман на републиката
                        До Народа на Република България
                       

                      О  Б  Р  А  Щ  Е  Н  И  Е

  Уважаеми господин Президент,
  Уважаеми магистрати,
  Уважаеми съграждани!
  Във връзка с протичащата в момента национална стачка на учителите, без да претендирам, че съм дълбок познавач на процесите в политиката и социалния живот, следейки развоя на събитията, установих следното:
  - министрите не реагираха своевременно и адекватно на създалата се ситуация;
  - показаха незачитане на партньорите си и пълната липса на такт в общуването с тях;
  - с начина по който променяха предложените при договарянето параметри, показаха нестабилност и непоследователност на мисловните си процеси;
  - някои от направените от тях изявления настройваха едни срещу други определени слоеве на населението, с което създадоха опасност за социалния мир и консолидационните процеси в обществото;
  - използваха некоректни похвати в опит да манипулират общественото мнение, което е показател за политическата им немощ;
  От гореизложеното можем да си направим извод, че:
   1. Поради липса на здрава изпълнителна власт са поставени под въпрос демократичните основи на републиката - при една толкова слаба изпълнителна власт, тоталното сриване на демокрацията е въпрос на време. Предвидимите резултати от този процес ще са в противоречие с конституцията на Република България, защото ще нарушат обществения договор и правата на всеки гражданин поотделно;
   2. Би трябвало, политическите сили, излъчили тези министри, да са избрали най-подходящите си кадри и ако тези "най-подходящи кадри" са дотолкова некадърни, то изводът е, че партиите им са в състояние на дълбок функционален маразъм и остра кадрова импотентност.
  Освен това, подобен кабинет е неспособен да обезпечи една работеща икономика, адекватно подкрепена както инфраструктурно, така и комуникационно, административно, фискално и пр. При тези условия работещите в държавния сектор няма как да бъдат адекватно заплатени, за да се чувстват пълноценни европейци. Българските граждани трябва да имат в Европа не само права, но и възможност - включително финансова - да прилагат тези свои права.
  Тук изобшо не коментирам стачката, както и характера и параметрите на исканията на стачниците. Стачката е само фон на който се открои тоталната неспособност на премиера и неговите подопечни да създадат икономика с такива параметри, които да ни вкарат в Европа не само политически, но и като стандарт на живота.
  Във връзка с гореизложеното апелирам всеки български гражданин да упражни правото си на влияние върху политическите субекти чрез мъдро използване на средствата предоставени му от законите на страната.
  Призовавам магистратите, президента и другите овластени личности и институции в страната да се самосезират и разгледат патовата ситуация, създадена от управленческата самонадеяност и безхаберие и да вземат нужните мерки за възстановяването на демокрацията и стабилизирането на цивилизационните процеси, съобразно властовия ресурс с който разполагат.
  Настоящата картина е следствие на евтина демагогия: имаше подходящ момент (до към шестия-седмия стачен ден) за започване на преговори чрез задълбочен анализ и градивно обсъждане на предложения, удовлетворяващи и икономическите претенции на стачниците и възможностите на републиканския бюджет (учителите са отговорни хора). Нашите властници, обаче подходиха с надменно мълчание, подходящо за управници от преди поне два века и закономерното следствие е настоящата безизходица.
  "Изход", разбира се, ще има, но с неизбежни негативни резултати: ощетени ученици, изнервени родители, омерзени и унизени учители. Това вече е противопоставяне в което победители не може да има и от него България дълго ще бере горчиви плодове. Виновните трябва да бъдат наказани.
  Българският народ възложи на своите избраници да управляват България, но те се оказаха неспособни - нека ги принудим да напуснат заеманите от тях длъжности и за в бъдеще да избираме хора, които не само говорят красиво, но и имат уменията и волята да работят резултатно. Само глупакът плаща за зле свършена работа. Ние плащаме на тези хора с доверието си - на избори гласуваме за тях, но те не оправдаха нашето доверие. Време е ние да проявим отговорност - да им отнемем доверието и никога вече да не гласуваме за партии и хора неспособни и с нисък морал.
  .................
  Моля, ако сте съгласен с обращението, ако считате, че то отговаря на Вашите очаквания в политиката и че тук са казани неща, коит Вие бихте искали да кажете - препратете го.

Коментари 1

30.10.2007 enev

Profile

user: dedamogo

 До Президента на Република България
                        До Конституционния съд на Република България
                        До Главния прокурор на републиката
                        До Главния омбудсман на републиката
                        До Народа на Република България
                       

                      О  Б  Р  А  Щ  Е  Н  И  Е

  Уважаеми господин Президент,
  Уважаеми магистрати,
  Уважаеми съграждани!
 ............................................................................................

 

"БНБ пуска в обращение две монети."

"Банкноти в обращение – 2 лв."

"Пускат в обращение пластмасови пари."

 

"Обръщение на президента Георги Първанов по повод 1 ноември – Ден на народните будители."

"Обръщение на Главния изпълнителен директор."

"Осама бин Ладен готви ново обръщение."