Стачен комитет район Слатина

Публикувана на: 27.10.2007, от Azi
Кoментари:5

 

Уважаеми колеги учители,

Предлагаме във всяко училище на общо събрание в понеделник, 29.10.2007, възможно най-рано и експедитивно да се състави протокол, в който всеки учител собственоръчно да изрази мнението си - приема или отхвърля офертата на правителството и да се подпише. Протоколите да се изпратят по факс в МОН, Президентството, Народното събрание, СБУ, КТ "Подкрепа" и медиите, за да не се манипулира нашия вот.

Стачен комитет район "Слатина" гр. София

Коментари 5

29.10.2007 diendi

Profile

 

Уважаеми колеги,

учителите от общ.Айтос не даваме мандат на ЕНСК за подписване на предложеното Споразумение.Резултати от гласуването/обобщени за цялата община/:

-"против"-221

-"за"- 58

-"въздържали се"-20

Успех:  Д.Димитрова

28.10.2007 Fakel

Profile

Веднага, щом получа информация за резултата от гласуването във община Варна, ще го публикувам. Добре е да се отвори специална тема.

27.10.2007 Antonia_55

Profile

 http://bglog.net/Obrazovanie/15353

27.10.2007 Antonia_55

Profile
Какво можем да направим сега? Няколко полезни неща:
1. Изпрати на всеки твой познат учител линк за връзка тук;
2.В понеделник гласуваме бързо  и изпращаме на факс и email резултатите до 9.00часа.
3.Срещаме се пред централата на СБУ в София, (в градинката), а в др. градове - да се разберат къде е подходящо.около 11.00 и носим резултатите на хартиен носител.
4.Задача за комп. специалисти: Да се измисли наш вариант за публикуване на резултатите в интернет.Ако го измислите в неделя, ще се разберем как да го пратим адреса на много училища още вечерта, за да могат веднага в понед. да започнат да го попълват.Той няма да е пълен още в понед. , но ще се допопълва и като знаят, че го има, синдикатите евентуално да се притеснят да излъжат за резултата.
5. След гласуването:
5.1.Вариант 1 - обявяват, че е подписано и сме на училище от вторник. Да кажат юристите, май трябва да сме, но:
- да проведем още във вторник общо събрание и да обявим стачна готовност, за да текат 7 дни, ако ни потрябват;
-протести тип гражданско неподчинение, но по-атрактивни;
-огласяване на заявления за напускане, ако има такива. Знам, че са малко хората, които могат да си го позволят, но ако ги има, да се огласяват. Ако сте в съгласие с директора и му имате пълно доверие , може да го направите и имате време 30 дни, на 29-тия може да се оттегли;
- тук е мястото и времето за действие на елитните гимназии - за силно въздействаща върху обществото реакция. Видяхме през юни Френската, нека видим и Класическата, Немската, Английската... Къде сте НПМГ, СМГ... вярвам в елитността ви в пълен смисъл- без съмнения и без комплекси. Вие учите едни деца, ние други, но на България и трябват всички.
5.2. Вариант 2 : Обявяват, че не им е даден мандат за подписване:
-тук ни е необходима юридическа помощ
а/ за да видим как може да се сменят преговарящите;
б/за да видим как да си оформим споразумението.
Като се съберем в понеделник пред синдикалните централи, ще си говорим за това.Ако имаме нови преговарящи, бихме могли да започнем учебни занятия , а преговорите да текат.
Давайте идеи, колеги. Очаквам мнения...

27.10.2007 diendi

Profile

 

Колеги,пише ви Д.Димитрова-председател съм на стачния комитет в най-голямото училище в общ.Айтос/СОУ "Хр.Ботев" и председател на ОбС "Образование" към КТ"Подкрепа".Сигурна съм,че предложеният проект за Споразумение е поредния опит на правителството да спре стачката ни на всяка цена,особено около изборите.Личното ми мнение е ,че не бива да приемаме предложението.Още повече,ние сме дали мандат на синдикалните централи за  увеличение на заплатите  3 х 20%.Мисля,че те ще ни предадат за пореден път!От регионалните централи в гр.Бургас ни "съобщиха",че не е необходимо да изпращаме решенията си чак в София,а да ги уведомим и те ще изпратят обобщени данни! ! !Ще ви информирам за решениsто на колективите в общината най-късно до 10.00ч. на 29.10.2007г. У С П Е Х!  G S M :0898-898-649