За стачката..... част 4

Публикувана на: 22.10.2007, от hristina
Кoментари:159

/ продължение от "За стачката..... част 3" /

Коментари 159

29.10.2007 hristina

Profile

Темата продължава в:

За стачката..... част 5

29.10.2007 crocsi

Profile

user: vixen

А вашата простотия кога ли ще спре? Въобще не ми се правете на много работещи! Завърших тази година и много добре знам как преподавате! Ходите в училището колкото да си поприкавате с учениците...ей така...приятелски...да се срещнете с колегите си да обсъдите новините и клюките...това е...

Не знам на кого говорите? Може би сега правите равносметка на пропуснатите ползи от училище!?  Няма да е случаен въпросът ми ,,дали Вие ходихте редовно в 12 клас  на училище ? Какъв ученик сте били не знаем ( не отговаряйте , моля )! Не е приятно , че не сте успял , но  пак ще пробвате  или не!  Влизането във ВУЗ-овете  опира и до показване на качествени знания( не търсете оправдания),качества, заложби . Това образование не е задължително!Смущава ме аругантният( "вашата простотия" - как си позволявате! )  Ви език ! Може да го използвоте в къши, ако Ви разрешават родителите , но се съмнявам! Уличният език не е на нивото на разговорите, които водим! По-скоро демонстрирате  ....Zip it!. Вижте в какъв форум сте,моля!

29.10.2007 crocsi

Profile

в-к Дневник Idea

Стачката на учителите продължава

от Симион ПАТЕЕВ
днес, 16:40
Около 55 на сто от стачкуващите учители в страната отхвърлят проекта на споразумение с МОН. Това каза пред журналисти говорителят на Единния национален стачен комитет в образованието Николай Николов.

Той отбеляза, че към момента не са обработени всички протоколи по проекта от стачните комитети в страната.

По думите му от обработените досега данни за стачкуващите учители от провинцията 47,07 на сто от тях са "за" предложението, а 52,93 на сто са "против". За София неокончателните данни сочат, че 25 на сто от учителите подкрепят проекта, а 75 на сто са "против".

По думите на Николов стачните комитети ще се съберат в разширен състав, за да набележат мерките за подновяване на преговорите с правителството. Стачката продължава, допълни Николов.

Данните, които учителите изнесоха по време на заседанието на стачния комитет,  показват, че училищата в почти всички големи градове са против подписването  на споразумението в този му вид. Учители обясниха, че това е твърде голямо отстъпление от техните стачни искания за 3 по 20%  увеличение на заплатите.

По предварителна информация стачните комитети от Кърджали, Враца, Видин, Монтана, Габрово, Плевен, Пловдив - област, Силистра, Разград и Хасково ще прекратят протестите.

"Не забравяйте, че стачкуваме заради бъдещето на нашите деца, а не само за някакви си заплати", каза Ана Караиванова, учител по

29.10.2007 Nadezhda

Profile

По- спокойно, vixen! Емоцията не е добър съветник, поне не и днес. Частни уроци са Ви били необходими, защото цялата ни образователна система е сбъркана, т. е. има определени от държавата стандарти, които учениците трябва да покриват и съответно да получат отлична оценка. Но в един друг момент - няколко седмици след завършване на средно образование се оказва, че същата тази държава е определила за вход във висше училище база от знания, която многократно надвишава степента на знания от средния курс. Така че се оказва, че знания за 6 от средния курс носят не повече от 3 при вход във висшия. Това е големият проблем с частните уроци. А по отношение на работещите в "общината" - и ние поназнайваме нещо за техния труд. НО КОНФРОНТАЦИЯ НА ТОВА НИВО НА НИКОГО НЕ Е ОТ ПОЛЗА!!!!!!!! Всеки труд заслужава своята овъзмезденост - колкото е по- квалифициран, толкова е по- скъп.

Между другото България (поне 50+1%) не подписа споразумението! Така че стачката продължава, но вече с неясен брой стачкуващи за момента.

29.10.2007 vixen

Profile

А вашата простотия кога ли ще спре? Въобще не ми се правете на много работещи! Завърших тази година и много добре знам как преподавате! Ходите в училището колкото да си поприкавате с учениците...ей така...приятелски...да се срещнете с колегите си да обсъдите новините и клюките...това е... Можете ли да ми обясните защо никои не може да влезне в университет без да е ходил на частни уроци (които вие давате)... не е ли ваше задължение да ни подготвите за следващото ниво на обучение? Стачката ви може да е законна но не и мораллна! Хора на пълен работен ден в общината взимат по 300 лв. заплата, а вие за чесане на езици искате 800 лв. Не мислите ли, че това е прекалено... Super Angry

29.10.2007 edin

Profile
ДЕСЕТТЕ ЛЪЖИ ЗА УЧИТЕЛСКАТА СТАЧКА          или       как се манипулира обществото

 ЛЪЖА №1 : Учителите искат 100% увеличение веднага.Тази лъжа бе тиражирана от г-н Премиерa дори и в Брюксел,а когато една
учителка се опита да го опровергае и бе изключен микрофона.
Учителите отдавна вече не искат 100%,
а и тогава исканията бяха
за поетапно увеличение-на три стъпки по 25%
. Сега учителите искат плавно поетапно увеличение с по 20%,така че към 01.07.08. брутната работна заплата в системата на образованието да стане 650 лв.Това включва следните категории персонал:
-директор , помощник –директори по учебната част
-помощник –директори по икономическите въпроси
-преподаватели
/всички с висше образование/  
-библиотекари/с висше и полувисше образование/
-счетоводители/с висше и средно-специално образование/
-завеждащ компютърен кабинет/висше образование/
-помощен персонал/чистачки,готвачки,поддръжка, огняри/

ЛЪЖА №2:     Няма пари.
Само от бюджета на образованието годишно в общините и нечии други джобове изчезват между 15 и 20%
/около 300 000 000лв/
. Къде са те? Погледнете новите градинки,
предизборно асфалтираните улици,купените гласове... и ще разберете!

ЛЪЖА  № 3:  Учителите не искат реформи.
Да, учителите не искат реформи,които да се изразяват само в закриване на училища и съкращаване на учители.Но нашите управници под реформи разбират най-вече това. Вярно е,че образованието се нуждае от промени.Фактът,че учителските синдикати
са съгласни с всичко предложено от правителството,което
касае реформирането на сектора,
е безпрецедентен и разбива
напълно тази лъжа.Истината е,че ако се прави реформа,тя трябва
да бъде насочена към изграждането на нова материална база
и преминаване към целодневно обучение,така както е в страните
,които ни служат за пример.Но такава реформа е неудобна на
управляващите,защото ще им попречи да източват среща! В допълнение-всички знаят,че реформите се извършват от Министерството ,не от учителите.Те могат само  да дават предложения.И дават,но никой не ги чува!

ЛЪЖА №4: Удовлетворяването на учителските искания ще предизвика
хиперинфлация!
Това просто не си струва да се коментира! Да не би 14-те %  годишна инфлация да са предизвикани от учителите?А може би и Халеевата комета ще се стовари върху главите ни заради “алчните” даскали!?Всъщност, тя вече се стовари на нечия глава!
ЛЪЖА №5: Учителите давали частни уроци и печелели добре.
Частни уроци дават едва 2-3% от преподавателите. А за недекларираните  
доходи  в тази държава да си свършат работата данъчните!
ПИТАМЕ  кой печели от липсата на данък върху хазарта? Или от
контрабандата, от данъчните измами за милиони левове,от участието в бордове, комисии,които не вършат никаква работа,заменки на имоти...Сигурно пак учителите!?Ех,тия "алчни даскали"!
Горките бедни депутати и министри! Сигурно за това има 60 000 кандидат-кметове,
а никой не се натиска да става учител.
ЛЪЖА №6
:  Премиерът си позволи да каже,че увеличението от 300
на 650 лева е повече от 100%.
Да,повече е,ама ако това е чиста сума за получаване!В първия случай имаме чиста сумавъв втория  - брутна заплата,от която след съответното облагане с данъци ,плащане на осигуровки и др. ще останат не повече от 480-500 лева,и то забележете-след 1.07. 08.! Инфлацията отдавна вече ще е изяла  това увеличение!
ЛЪЖА №7: Няма стачка!?
Близо 2 седмици правителството се правеше,че този проблем не съществува и даваше манипулирани данни на медиите! Чак когато близо 60 000 души се събраха в София, а в същото време и в останалите големи градове
преподавателите излезнаха по улиците,господата разбраха,че не
могат да скрият проблема. А той е огромен,господа управляващи!

ЛЪЖА №8: Стачката се плаща от политическите партии и
кандидатите за кметове!
Г-н Станишев,стига сте търсили врагове под долапа на баба Ви! Там може да намерите само някой мишок. На приказките за врага с партиен билет се наслушахме!Те идват от друго време,което за ваше съжаление няма как да върнете. Затова вместо да говорите врели-некипели,просто вземете и си
свършете работата,за която Народът ви е дал мандат!
ИЗПЪЛНЕТЕ ПРЕДИЗБОРНИТЕ СИ ОБЕЩАНИЯ !
 ЛЪЖА №9 : Стачката затихва! Господа управляващи,  ние няма да се откажем!Да, някои училища под натиска на ваши директори  преминаха към японската форма на протест – да работят без пари/!/Вие тиражирахте този факт като невероятна победа. А защо криете,че на тяхно място други учебни заведения започнаха да стачкуват ефективно. А ако продължава вашето високомерие и пренебрежение, наистина “ще гръмне държавата” ! Но не заради учителските заплати,а заради вашата некомпетентност и надменност !
ЛЪЖА №10: Българското образование е некачествено!?
Всяка година повече от 10 000 български абитуриенти заминават даучат в Европа и САЩ. Всяка година наши ученици печелят медали от различни международни олимпиади и получават предложения  за стипендии от най-престижни учебни заведения! Защо не попитате тях какво са научили в българското училище и от кого?      Попитайте ги , дали ще се върнат в България!?      И защо няма да го направят!? 

 

29.10.2007 crocsi

Profile

"damyanek написа :Защо сте толкова докачливи всички и тънкообидни?"-цитат

Това явно  се проявявате  и  при  Вас. Нормално човешко качество. е да си  обиден ,когате някой те оплюва( В стачка -1,2,3,4 -кьк ли идържахме,учители) даже като не те познава! Аз не съм обидила НИКОЙ в целия форум Huh?( така ме квалифицирате - заяждяне и ....! Този форум ме вълнува професионално!

 Едно пишем , по друг начин ни разбират ( всеки от своята камбанария ли?) - това не става така! Не ми харесва тона ,това е всичко!

По повод на редакцита. Дадено е право на такава  дейност , нали ( бутон "Редактирай" ) .Бързайки допускаме грешки , а аз  имам нужда и да обмисля нещата :)

Достойнството ми няма да пострада да Ви си извиня , ако сте засегнат от мен! Indifferent  Редно е отдавна  и много хора да направят това ,но .....Storm въпрос на личен избор и още нещо!

Искам , за да  разбете точно какво имах впредвид под " конфликт на ниво стратегия" и защо говоря непрекъснато за тона на разговора, начина на провеждането му  прегледайте, моля  темата " Общуване без агресия" - не Ви засягам !!!!Surprise, полезна е за всеки!Email

 

29.10.2007 damyanek

Profile

Защо сте толкова докачливи всички и тънкообидни?Вие почвате да се заяждате с някой а когато някой ви направи забележка изкарвате ,че той подхващал конфлик!Исках просто да ви кажа ,че тук не му е мястото да си мерим знанията!Кой какво знае или не знае е съвсем отделен въпрос!Аз не съм тръгнал да си меря с никой х**!!!Защо вие тръгвате?

 

user: crocsi

 

 "Закон за Уреждане на колективните трудови спорове". Глава трета "Стачки ".

чл.50 от Конституцията на РБългалия

Закон за събранията,митингите и събранията.

Вие ли ще ми кажете колко познавам законодателството?

Споразумението за прекратяване на стачката не е подписано от страна на учителите!

 

 

 Това пристигна в пощата ми,защо го редактирахте по-късно?Стори ви се прекалено грубо ли?

 И още нещо offtopic!crocsi не знам от къде ме познавате и знаете аз от кои хора съм?!?Аз не обичам да се причислявам към никакви групи!Вие като обичате правете го,но не мога да седя и гледам безучастно как се заяждате с всеки!Ако искате ми изтрийте акаунта,ударете ми бан ,все ми е тая!Това само ще покаже ,че аз съм прав!!!И както винаги ,когато малцинството има различно мнение от мнозинството на едно място те биват тъпкани и обиждани!

29.10.2007 crocsi

Profile

 Вие провокирахте предходното ми мнение г-н damyanek .Ползвам не само нет информация!  Аз съм от четящите хората ! Опитайте и Вие ! Lightning

 Вече написах  мненито си за тона на разговор   на ниво  конфликт.Трудно е разбираемо или опира до друго?Storm

 

Няма да има ветерани от Третата световна война.
Уолтър Мондейл

 

29.10.2007 damyanek

Profile

Не мисля ,че трябва да спорим кои какво познава и какво не!Особенно пък в интернет!Където copy и paste вършат цялата работа! Wink