Какво е мнението Ви за Димитър Манолов ?

Публикувана на: 19.10.2007, от Fakel
Кoментари:4
Аз Не одобрявам поведението на Манолов. Заместник председател на синдикат, деен участник в преговорите, няма право да подобно поведение и изказвания. Ако още от самото начало е бил, както казва, против 100% увеличение на заплатите, не е трябвало изобщо да се включва в преговорите. Убеден съм, че поведението му не е изтърване на нерви, а част от стратегията на правителството. Манолов заяви, че ще се оттегли от преговорите, но не го направи. Напротив, взема все по-дейно участие в тях. Днес сутринта му слушах глупостите по Нова ТВ. На въпрос дали смята, че скандалът с грешното третиране на прословутите 650 лв. средна брутна заплата, е манипулация на правителството, Манолов НЕ отговори нищо. Защото Манолов работи за правителството. Освен това самият Манолов се опитва да преекспонира въпроса за 100% увелиение, като непрекъснато само това повтаря, дори на няколко пъти заяви, че 3 пъти по 25 % правило общо 102 %. Тази цифра също беше повторена на няколко пъти от журналисти по Канал 1. До такава степен ли е достигнала профанизацията на обществото, че дори и наглед умни хора не могат да пресметнат елементарни неща. Медиите също манипулират, най-много Канал 1. Считам, че е редно  да се поиска оставката на Манолов.

Коментари 4

19.10.2007 crocsi

Profile

Преглеждам пресата и съобщенията в Internet  по повод стачката. Следя и коментарите в сайтал Гледах какво става в парламента. Какво публикува mediapool.bg - "В ход е допитване до учителите по проект за увеличение на заплатите ".

Правя извадка от статията с горното изказване :

"В началото на парламентарното заседание ОДС излезе с декларация, според която преговорите между правителството и учителите е редно да са в ръцете на стачните комитети и самите учителите, а не в ръцете на хора, които всеки момент могат да предадат съсловието.

Зам.-председателят на ПГ на ОДС Яне Янев заяви, че "партийно ангажирани синдикати с ляв профил" се опитват да бъдат говорители на българските учители, а те дори нямат тяхната подкрепа.

Той предложи в понеделник, когато ще се водят дебатите по вота на недоверие, пред Народното събрание да има озвучаване и видео стена, за да може българските учители да слушат какво се случва в пленарната зала. 

В съобщението на ЕНСК от петък се казва, че няма да допуснат политизиране и намеса на политически фактори в решаването на  трудовия учителски спор."

 


 

19.10.2007 antoineta

Profile

user: Fakel

Този човек трябва незабавно да бъде отстранен от преговорите и да му се поиска оставката

Не Манолов трябва да бъде отстранен, а онези синдикални лидери, които отидоха на преговори като за "седенка".Защото не можеш да отидеш да защитаваш правата и исканията на сто хиляди учители и да не "включваш" какво всъщност ти предлага правителството. Не можеш пред всички медии да обявиш, че преговорите са към края си и ще бъдат договорени заплати на учителите 650 лв и след един или два часа да обявиш, че е станало недоразумение.....

Това не е адекватно поведение!!!

Затова обществеността ще ни плюе и ще излива помията си върху нас, защото нямаме и никога не сме имали качествени синдикати и синдикални лидери.

Манолов беше честен към съсловието и това му прави чест. Мисля, че сме "безнадежден случай", ако си въобразяваме, че ще ни дадат 100%.

В крайна сметка трябва да бъдем реалисти въпреки желанията и очакванията ни.

19.10.2007 Fakel

Profile

Че е от малкото разумни, не съм съгласен, а това, че е разумен по принцип, няма никакво касателство към темата.

Пак питам - защо Манолов изобщо се зае да отстоява "непостижима" според него кауза и защо точно в най-голямата криза, умишлено създадена от правителството, реагира публично и гръмогласно по този начин? Отговорът е ясен.

Този човек трябва незабавно да бъде отстранен от преговорите и да му се поиска оставката.

19.10.2007 enev

Profile

 Димитър Манолов е един от малкото разумни хора в синдикатите по принцип!