На лафче в.....Teacher.bg

Публикувана на: 09.10.2007, от kr_bozhinov
Кoментари:1429

 Колеги, много сериозни теми има в форума.

Във всичко обаче трябва да има баланс :)

Тук ще бъде мястото за вицове, закачки, смешки от нашата ежедневна работа.

Не забравяйте: БОЛЕСТИТЕ ГИ СЪЗДАВАТ ЯДОВЕТЕ, ЯДОВЕТЕ-ГАДОВЕТЕ!!!

Да се усмихнем и да гледаме по-весело на нещата

Лек, доходен и на вас ден

 

Коментари 1429

02.04.2014 beautygirl

Profile
мисля,че лора от козма е тъпа кучка от тъпото училище козма тричков

05.08.2008 kr_bozhinov

Profile

 Привет Мими

user: mimi70

Да се надяваме, че има поне една прашинка истина, от казаното от “Краси”, за толерирането на свободата на словото, защото и той е в играта.

Малко съм изненадан от твоите думи написани в този пост.

Не знам за каква "игра" иде реч.....

и на г-жа Колева(ако не е псевдоним де) написах съжалявам но мнението ви е офтопик.

Допълних че се води и дневник на изтритите постове.....за да се види кой крив кой прав.

Има изтрити постове на следните юзери zdravkop-доста пък той ми е и приятел все още; kr_bozhinov-5; ivo; mimi70; Eli_83-най-много; Pepinia; Koleva-има и цинични забележки в постове;Wespe

Които определено са били оффтопик

изненадан съм и от кавичките :) :) :)

Можеше да направите отделна тема например"конфликтите на работното място" "психологическа аргументация на съсловната етика" и тем подобни.

Не можах да повярвам че някои от вас са учители-честно.

За съжаление трябва да  влизам в аудиторията имам лекция, и затова не мога да продължа да описвам и словоблудствам.

Насочете позитивната си енергия за да творите добро

Бъдете креативни, споделяйте знание, идеи, работете като в екип(общност)

Направете така-всички гордо да казваме, че предналежим и сме членове в общността на учителите новатори......

Лек, креативен ден и на вас

05.08.2008 atlantic

Profile

Мими, твоят пост ме подтикна към истината.. Смятах, че не би трябвало да се впускам в излияния и просто да замълча. Днес обаче, четейки искрените ти размисли, смятам да сторя същото.

Регистрирах се в този форум по време на стачката. Всички бяхме ентусиазирани, сякаш се държахме тогава в юмрук и бяхме единни. Имаше опити за повдигане на конструктивни теми, които наистина смятах че са от полза в пряката ми работа - и мненията на колегите, и мненията на родителите допълваха цветната картинка и спомагаха за изясняване на ситуацията. Винаги е добре, когато има различни гледни точки.

В един момент обаче се преминава към изпускане на нерви, издребняване, заяждане. Този тон никога не ми е бил по вкуса и просто съм премълчавала. Започна да се прекалява. Във всяка една тема има постове, които търсят дребното заяждане и провокиране на другите.

Загубих интерес. Чувствам се не на място. Ентусиазмът ми просто се изпари... Съжалявам, но въпреки наличието на колеги, от които наистина бих могла да науча много, тонът във форума определено не ми допада. И това е последният ми пост тук.

С цялото ми уважение! atlantic

05.08.2008 pepinia

Profile

user: mimi70

Напускам това място в интернет, с голямо разочарование

Писали сме едновременно.Мислили сме еднакво.Разликата е,че аз никога не се отказвам.Не го правете и Вие.

"Когато сте изчерпали всички възможности, знайте едно-не сте!" Робърт Шулър-Това е Ваше мото.Нали? Докажете го!Yes

05.08.2008 pepinia

Profile

user: Eli_83

А Пепиния и тя искаше да напусна просто сайта без да ми даде шанс за разтговор! Преди месеци имахме с нея спречквания за бюджетите, но аз вече го бях забравила това нещо, а и не се вълнувам вече от бюджети! Не са ми  интересни! И тя даже съжаляваше, че няма да се махна! Ти с такива хора би ли се разбрала?

Грешите.Да напуснеш или не е личен избор.Просто припомних неща, които Вие сте казали, но за съжаление не показали.Избягвам да определям хора, които познавам задочно или с които съм имала бегли контакти.Още   повече да ги съдя.Не взимам страна и не влизам с „групички”.Така поддържам погледа ведър и съвестта чиста.Което пък не ми пречи да имам мнение и да не се страхувам да го изказвам при нужда.Всяко нещо си има граници.Търпимостта –също.Опитах се да дам рамо на човек, когото нападнахте.Пожелах с усмивка да се насочи към по-позитивни неща.Едва ли с това съм нарушила „добрия” тон на форума.Явно не бях разбрана.Обичам да споря.Но предпочитам да го правя с хора , които правят разлика между спор-спречкване и заяждане.Нямам нищо против Вас, Ели. Казват,че времето не променя хората-само ги разкрива.Все пак съм склонна да дам шанс.На времето.

Утро е.Обичам го.Нов ден, нови усещания, нови очаквания…за нещо хубаво.Затова винаги го посрещам с усмивка и надежда.Усмихнете се и вие Smile !

 

05.08.2008 mimi70

Profile

Здравейте, колеги!Smile

 

 

Време е да направим изводите след вчерашната театрална постановка.

Аз повярвах в чудеса. Има чудеса, колеги. Вече не чувствам потребност да участвам в сайта и във форумите му. Някак си се изпари. Изпепели се.

Както казах, всеки ден, всяка минута ние преоткриваме околните и себе си.

Преди време, един Човек – Румен Воденичаров, за мен се превърна в герой. Напусна “Шоуто на канала”, отказвайки да се подчини на сценария и изнесе една великолепна реч в защита на българските учители (повреме на стачката). Той жертва работата си за истината.  Мислех, че съм слаб човек. Мислех, че не мога да се отделя от удобната и снемаща отговорност, маса на мнозинството. Мислех, че не съм способна на такива постъпки.

Днес би трябвало да се чувствам победена, а изпитвам лично удовлетворение и гордост от себе си.

Напускам това място в интернет, с голямо разочарование. Оказа се, че не само по училищата, другите институции, но и тук се мери с двоен аршин. Установих наличие на цензура, манипулация с останалите мнения и субективно отношение. Установих, че съм играела в един лошо режисиран театър. Но както се убедих, рано или късно, маските падат.

Получих отговор, на въпроса защо някои колеги напуснаха сайта.

Дължа ГОЛЯМА БЛАГОДАРНОСТ на колегите, които ме подкрепиха. Не са много и е разбираемо, но в тях ми е надеждата. Дано стават повече хората със собствено мнение, отколкото тези с удобно мнение.

Особено благодаря на pepinia, за високата оценка. Винаги съм се стремяла към описаните качества. Вие бяхте правилния ориентир за мен.

Тук срещнах интересни личности и ми беше приятно с тях. Благодаря им!

И не мога да не спомена асоциациите, които се пораждат в мен –

 

“Х е е е е е й,  хора! Всичко е толкова просто,  ако сами си помогнем, ще ни помогне и господ.”

 

“Кой, каквото прави, за себе си го прави.”

 

И още –

 

“Не става само с ядене, трябва и акъл!”

 

Това последното е за настроение. Някой да не си мисли друго.

 

Желая Ви Здраве, а другото, идва с времето.

  

ПС Да се надяваме, че има поне една прашинка истина, от казаното от “Краси”, за толерирането на свободата на словото, защото и той е в играта.

А аз ще ви гледам отнякъде и ще продължа да казвам Истината.

Обещанията към atlantik и iv не съм ги забравила. 

 

05.08.2008 kr_bozhinov

Profile

user: koleva

За да не им е скучно утре, като се събудят, на въпроса / как беше / - Не мож ги разбра тез жени

Отговаряме: Не ни разбирайте, обичайте ни

Приветско рано сутрин(много рано-виж програмата),

Отговарям веднагически(споделям това мнение-мъжка солидарност:) :))

"Жените, бог да ги благослови, са перфектни и съвършени създания. Да ме извиняват гейовете, да си правят парадите колкото искат, но аз никога, ама никога няма да ги разбера.

Жената е божествено създание, а някои, с чиста съвест мога да кажа, са си живи богини...

За щастието и смисълът на живота говорихме и преди и пак ще говорим, но днес ми се ще да обърна малко внимание на една от причините да го живеем тоя живот. Щото колкото и хубаво или зле да живее всеки човек, има някои неща, които му причиняват неописуеми изблици на удоволствие.

Има един синдром, който го забравих как се казва, но е наречен на името на художник, който се разплакал при вида на особено красива картина на негов предшественик. Не, че бил тъжен - плакал от възхищение. И с мене е така. Не мога да си обясня защо - светът около мен си е свят, красив или не чак толкова, на моменти прекрасен... и въпреки това се случва този свят да избледнее и да се стопи в далечината, засенчен от истинското съвършенство. Понякога нещо е дотолкова в хармония с твоето аз, с твоите мечти, осъзнати и неосъзнати вкусове и желания, дотолкова отговаря на вътрешната ти потребност от красота, че за теб то неочаквано се оказва ..съвършено. Не можеш да се наситиш да го гледаш. Изпадаш в нирвана. Не ти е нужно нищо друго. Забравяш всичко и можеш само и единствено да се наслаждаваш.

Понеже напоследък много взех да обръщам внимание на разни не чак толкова приятни неща, смятам да наваксам малко и да покажа и поговоря за ... жени. За някои от жените, които ме правят щастлив със самото си съществуване и за които, ако вярвах в бог, щях да му чупя метани всяка вечер в благодарност, че ги е създал.........."

Ако вие интересно прочетете докрая написаното от Петър Стойков-Лонгалон в неговия блог

Лек, опознавателен ден и на вас

ПС. "Строг но справедлив"-всички офтопик съобщения ще БЪДАТ ИЗТРИВАНИ ПО ПРЕЦЕНКА НА МОДЕРАТОРИТЕ.  Това е малко позакъсняла мярка :( :( :( .Ще свикнете. Ако ли пък не-значи нямате чуство за хумор :) :) :)

05.08.2008 koleva

Profile

SmileSmileАз пак казвам, никой не ти се нахвърлил.Никой.Аз прочетох всичко, преди да са го изтрили.Мъжете се намесиха и да ги  питаш защо, и те не знаят.

За да не им е скучно утре, като се събудят, на въпроса / как беше / - Не мож ги разбра тез жени

Отговаряме: Не ни разбирайте, обичайте ни

05.08.2008 Eli_83

Profile

 По-добре да няма вече такива неща тук! 

   Не зная, но не изглеждаше много хуманно това нахвърляне върху мен! Не се самосъжалявам, но ако не бяха хората, които ме подкрепиха...щеше да бъде адски брутално за мен! Грозна гледка, чувствах се така сякаш съм нападната от глутница освирепели хиени! И това още от сутринта, много преди ти да се появиш! Когато ти дойде бяха паднали вече доста постове! Грозна картинка..и никой не ти обяснява какво става? Започват някакви супер безпочвени обвинения от рода на, че съм се дразнила, когато някой говорил с някой си друг, че съм злобна, че съм надута и противна и т.н. За някакв случаи ми се говори, за които не мога изобщо да се сетя! оже да е станало спонтанно, но имаше вид на организиран заговор определено! никой не ти дава никкъв шанс...ето защо падаха постове, не беше чесно да ти се нахвърлят толкова хора! Ако не бяха Краси и Иво...щеше да е още по-грозна и противна картинката!

  Виж като говорим нормално колко повече постигаме!

05.08.2008 koleva

Profile

1. Не знам, може да не понася Слави Трифинов като мен. Преди време и аз го слушах, но сега ми е злобен , лицемерен и гаден.Няма как да се предвиди такава реакция, ако просто не попиташ човека какво има предвид-харасвам, не харесвам...

2.Здравко и на мен ми се кара, но какво от това.Не забравяй, че преди време  и ти ми поставяше диагнози-вече ги забравих.Какво от това. В теб е словото- най -могъщото оръжие, знаеш, говори, убеждавай, провокирай, спори.

Пепиния пък е толкова фин човек.Винаги е говорила само с аргументи.Даже аз/ в кръга на шегата/ понякога се понасям по твоите течения на емоциите, защото съм емоционална и съм стигала до крайни емоционални спорове.Но при Пепиния нещата не са така.Винаги е коректна и аргументирана.