образователни филми за децата в ДГ

Публикувана на: 07.10.2007, от rummyd
Кoментари:17

Зравейте приятели!

Бих искала да знам от къде мога да намеря подходящи,озвучени филми за природата,животните,ул.движение,професий и др.

Филмите,които намирам са в най-добрия случай със субтитри. Ако имате информация-моля споделете я с нас!Surprise

Коментари 17

20.11.2014 albena01

Profile

Има един филм, казва се Храната е от значениеможе да го видите тук иначе ще разкажа малко за него. Хипократ е казал - „Нека храната бъде твоето лекарство и лекарството бъде твоя храна” това е много правилно, повече от колкото може да си представим. Той казва че с правилно хранене, човек няма не има тежки болести, във филма се споменава за някои болести, които преди години не са съществували въобще, а сега ‘модерната’ медицина не може да се справи с тях. Препоръчвам го на всички, рядко има филм, който да ми хареса, този е страхотен, в интернет е пълно с информация за него.

27.05.2008 kim_possible

Profile

 "Бояна"- филм  има  поредица от филчета /1998/ за замърсяване на околната среда,половото възпитание,който съм ползвала в детската градина.Питайте може и да има

  нови филмчета,защото не съм ги купила свободно,а ми ги предложи колега.

27.05.2008 flowerpete

Profile
Здравейте! Аз направих няколко образователни филма сама,но не с Power Point- DVD-то не ги чете. Един за диви животни и друг -за пролетта,както и няколко клипчета по песни.Правих демонстрация на открития си урок-децата възприеха доста добре това. Нарязах филмчета от детската поредица "Бебе Айнщайн" ,използвах и природни картини за десктопа-има ги по торентсайтовете.Засега това!

18.01.2008 Irina Blagoeva

Profile

Аз ползвам ``Математика``, ``Приказна азбука``и ``Приказна математика`` на изд.Полиглот. Наскоро излезе и диска:``Език свещен на моите деди``към сп.``Арти``

26.12.2007 dida70

Profile

Много благодаря за изчерпателния отговор на ккапанова.При нас в провинцията нещата стават малко по-бавно,но когато  има желание има и начин.Учители като Вас ме карат да съм горда,че съм детски учител и ще работя за да купим компютри  и в нашата ДГ.Дано това стане по-скоро.Засега има само един при директора.

ВЕСЕЛА КОЛЕДА на всички колеги ЩАСТЛИВА НОВАТА 2008 ГОДИНА!!!Party!!!

26.12.2007 kkapanova

Profile

Здрасти dida70! Ще се постарая да дам възможно най-изчерпателен отговор на поставения въпрос.  РС ги използвам от две години в работата си, т.е. в 3 и 4група в детската градина. В тази възраст има много възможности, всичко зависи от въображението на учителя. Тук във форума срещнах колеги, които споделят опит във връзка с подходящите детски игри, но с риск да се повторя пак ще ги напиша. МНОго подходящи са БУКВЕНКА и ЦИФРЕНКА (и двете игри се продаваха на панаира на книгата преминал не отдавна в НДК, но после ги видях да се продават и в книжарница "Писмена" пак в НДК за скромните 17 лв на парче Sad) За рисувателните игри погледнете мнението във форума за игрите и посочените линкове за теглене, ползвала съм ги - наистина са хубави и подходящи и децата много се забавляват с тях. Единият РС е МАкинтош и той има доста по-различни игри, но за тях не мога да дам съвет просто защото ги няма на нашия пазар (донесоха ми ги от САЩ) Сред тях има пъзели с различни модификации, отново рисувателни програми и програми за изучаване на английската азбука. Не вярвах, че с игра само по час, час и половина на ден може толкова бързо да се усвояват нещата. Аз лично също си изработвах на Power Point различни презентации с образователна тематика, например: игра за развитие на фонематичния слух чрез откриване на звукове (гласни и съгласни), откриване място на звук в дума (положителното действие е преди всичко в онагледяването), игри за затвърдяване знанията по природен свят, социален свят (намерих на на сайта на ДИУУ и оттам си ги изтеглих). Тъй като втората половина на 4 група повечето от децата четяха без проблем вече им инсталирах и версия на "Стани богат" с която трупаха знания за "впечатление". РОдителите бяха безкрайно изненадани, но забавлението си беше пак основно за децата.

Тази година когато вече съм с мъниците в първа група си мислех, че няма да имам възможност за РС вариации, но явно съм се излъгала. Измислих, че РС може да ми помага в приказките и отново на Power Point  им изготвих приказки. С удоволствие бих ги публикувала тук и споделила с всички Вас, но попадам под ударите на закона за авторското право и затова не смея, но става дума за следното: Купих от книжарниците книжки с приказки подходящи за тази възраст. После ги сканирах и ги направих като разлистваща книга само с един бутон на РС. Първоначално аз им четях от екрана, но по-късно добавих звук т.е. на диктофон записах текста, който го прикачих към презентацията и сега децата сами могат да си гледат и слушат (със слушалки за индивидуална работа и на колонки за групова) приказката. На различните РС са поставила различни приказки и така децата се разпределят по компютрите по интереси. Друго което направих е че сканирах също учебните тетрадки с които работя и РС ми служи като нагледен екран по определена тема. (сега съм помолила родители с по-добри финансови възможности да закупят за групата мултимедиен проектор с който да разреша въпроса "Аз не виждам" с един по-голям екран). Онагледяването с него много ще ме улесни, защото децата в групата са 30 бр.и наистина на един монитор от 15-17 инча се явява малко малък да се вижда от всички посоки. Засега на малките са им дала една игра чрез която да свикват с мишката и курсора по екрана. Това е едно малко коте тича винаги когато курсора се движи по екрана и децата се забавляват да мърдат мишката и котето да тича и да я гони, а когато детето спре движението на мишката, тогава котето мирно и кротко сяда до курсора и мърка. Недостатък на тази игра е, че котето е много дребно и е черно бяло на цвят. Чрез програмата PAINT пък затвърдяваме цветовете и съвсем скоро ще започнем двуизмерно геометричните фигури, а после (във втора група) ще им предложа и триизмерно и така обучението става много по-лесно и приятно. Всичко е в творческото виждане на учителя и неговото желание да бъде новатор Wink Не че някой ни го признава, но то си е за наше удовлетворение - нали така!

23.12.2007 dida70

Profile

Много ще ми е интересно да науча повече как използвате РС  в обучението.Сигурна съм,, че полза има .Аз работя с деца-билингви и съм уверена ,че чрез компютъра ще бъде по-лесно  и непринудено децата да говорят на български език,но още не зная как да внедря компютъра,чрез игри  може би...Предварително благодаря на  ккапанова,ако сподели с читателите на форума.

    При нас закупаването на TV DVD стана също с помощта на родителите и допълнихме сумата с приходи от благотворителен концерт.Много се радвам, че родителите са разбрани и ни подкрепят, но ако не са?Защо МОН нехае по отношение на безплатни помагала  за 1-3 група , а въведоха само за подготвителната група и 1-4 клас.Не трябваше ли да започнат от най-малките,та ни превърнаха в просяци.Както писа един родител родителските срещи протичат под надслова  "Дайте да дадем!".Аз  зная,че не искам нищо лично за мен,но все пак аз съм в ролята на искащия, не знам с вас как е ,колежки ,но аз се чувствам неудобно.Все пак всичко е за децата  си старая да надмогвам тези си чувства.

22.12.2007 kkapanova

Profile

 Да, така е! Ние сами сизакупихме цялата онагледяваща техника с пари на родителите. Имаме TV, DVD, video, стерео уредба и всичко това закупено от родители. С разбрани родители всичко се постига. После дадоха пари и закупиха 4 РС за групата и така децата се ограмотяват от малки в ДГ на ИТ. :) Може да Ви звучи налудничаво, но уверявам Ви има полза!

07.12.2007 mei

Profile

какви филми, та ние и с DVD не разполагаме, а само с касетофонMusic

ние ли да си закупим DVD, за да пуснем на децата интересни  филми, приказки, ситуации за безопасност на движението

07.12.2007 mei

Profile

така е, тези по инспекторатите са заплатаджии, защо не дойдат да видят как се работи с деца по 8 h.